Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Nissan’dan Kendi Kendine Hareket Eden Gündelik Eşyalar

Nissan’dan Kendi Kendine Hareket Eden Gündelik Eşyalar

Nissan, geliştirdiği otonom sürüş teknolojisi ProPILOT Park teknolojisini, Japonya’da bir otelde bulunan gündelik yaşam eşyalarına uyarladı.

Misafir ağırlamak birçok kültürde eskimiyor ve pek de değişmiyor. Japonlar da misafirperverliğiyle tanınıyorlar. Eğer Japon kültürünü seviyorsanız ya da o kültüre aşinaysanız, söz konusu misafir olduğunda ne kadar kibar ve görgülü olduklarını biliyorsunuzdur. Nissan’da geliştirdiği ProPILOT Park teknolojisini tanıtmak için Japon misafirperverliğinden ilham aldı ve çok güzel bir proje geliştirdi.

Daha öncesinde de yine Japonya’da özellikle restoranların önünde çok sıra olması içgörüsünden yola çıkarak, bu teknolojiyi tanıtmak için ProPILOT Chair’i geliştirmişlerdi. Şimdi de Japonların misafirperver olması içgörüsünü alıyor ve yeni projesinde kendi kendine hareket eden gündelik eşyaların olduğu bir otele dönüştürüyor. Hangi eşyalar mı hareket ediyor? Terlikler, yastıklar, masalar ve yer minderleri.

Sihir Gibi Teknoloji: ProPILOT Park

Otelin misafirleri kendi kendine hareket edebilen terlikler, masalar, kumandalar ve yer minderleriyle Nissan’ın ProPILOT Park teknolojisini günlük hayatın içerisinde deneyimleme imkanı yakalıyor. Konuklar ilk başta otele geldiklerinde böyle bir teknolojinin orada olduğunu anlamıyor. Çünkü otele ilk bakışınızda geleneksel Japon tarzında olduğunu görüyorsunuz. Bir de insan “her an acaba içeride hareket eden eşyalar var mıdır” diye düşünmüyordur. Otele girdikten sonraysa her şey Güzel ve Çirkin’deki büyülü eşyaların olduğu bir dünya gibi hissettiriyor. Tek fark, buradakiler büyüyle değil teknolojiyle çalışıyor ve kendi kendilerine konuşma gibi özellikleri yok, hareket kabiliyetleri var sadece.

Otel sakinleri otelin girişinde ayakkabılarını çıkardıkları anda terlikler düzgün bir şekilde önlerine hop diye geliyor. Yine oturma odalarına girdiklerinde geleneksel Japon mimarisinin özelliklerini taşıyan alçak masalar ve yer minderleri kendi kendine düzeliyor. Tabii otele konuk olarak gelenlerin tepkileri inanılmaz güzel ve eğlenceli. Herkes ilk bir şaşırıyor, sonra kahkahalar eşliğinde hayranlıklarını dile getiriyor. Ayrıca videodaki eşyalara dikkatli bakarsanız hareket akışlarının stop-motion’ı andırdığını görebilirsiniz. Gerçekten çok tatlı olmuş eşyalar. İnsan bir “keşke evde de olsa” diye düşünmüyor değil. Fena olmazdı yani işten eve gelince terliklerin koşarak bize gelmesi. Gerçekten bu teknoloji eşyalara uygulansa herkesin “anahtarım nerde, ay eyvah cüzdanım” gibi panikli aramalarına da çare olabilirdi.

İlk olarak Nissan Leaf ile lanse edilen ProPILOT Park teknolojisi sayesinde bir düğmeye basarak aracın etrafındaki nesneleri algılamasını ve seçilen park yerine kendi kendine park etmesini sağlayabiliyorsunuz.

Görsel: YouTube