Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
LEGO Sanat Mankeni

LEGO Sanat Mankeni

Ahşap sanat mankeninin LEGO versiyonu, LEGO Ideas’ta oylanıyor.

LEGO; neredeyse tüm yaratıcı alanlarda meraklılarını kendine çekmeyi başarıyor. Geçtiğimiz haftalarda, Norveçli ressam Edvard Munch’ın Çığlık tablosunu LEGO setine dönüştüren bir tasarım LEGO Ideas’ta başarıya ulaşmış ve internette viral olmuştu. Onun öncesinde de Hokusai’nin Başyapıtı “Büyük Dalga” LEGO setine dönüştürülerek sanat tutkunlarını heyecanlandırmıştı. Bu defa ise yaratıcı bünyelerin vazgeçilmez objesi ahşap eskiz mankeninin LEGO’ya dönüşme olasılığı doğdu. LEGO eskiz mankeni, LEGO Ideas’ta oylanıyor.

Hem sanat hem de LEGO tutkunları için yeni bir set olmaya aday

The LEGO Dark Knight isimli üye; ahşap eskiz mankeni, sanat mankeni veya sanatçı mankeni olarak bildiğimiz objenin LEGO versiyonunu tasarlamış. Bu zamansız obje sadece yaratıcı işlerde kullanılmıyor; aynı zamanda dekoratif bir unsur olarak da tercih ediliyor. Örneğin IKEA’da GESTALTA adı altında satılan bu manken, dekoratif aksesuar kategorisi altında sunuluyor. LEGO Ideas’taki oylamanın tamamlanması için henüz bir seneden fazla süre var ve şu an için 1.000 oy sınırını aşmış, 5.000 oy için mücadele ediyor. Elde ettiği başarı sayesinde, geçtiğimiz ay LEGO Ideas Team tarafından Staff Pick seçilerek öne çıkarılmış.

The LEGO Dark Knight, tasarımını şöyle açıklıyor: “İnsan formunun tüm eklemlenmesini ve zarafetini yansıtan, gerçekçi olarak ölçeklendirilmiş bir sanatçı mankeni. Dinamik atlama ve oturma pozları oluşturmak için bir stand ve destek kutusu içeriyor. Ailemdeki çizim sevgisinden ilham alarak, pratik bir sanat dekoru ve dikkat çekici bir LEGO parçası olarak takdir edilebilecek gerçekçi bir figür yaratmak istedim. 22 eklem noktasıyla bu set, herhangi bir insan duruşunun tüm fizikselliğini ve duygusunu yakalayabilir. Hem sanat hem de LEGO hayranları için mükemmel bir LEGO seti olur.”

Siz ne dersiniz? LEGO sanat mankeni, bir ürün olarak hayata geçirilmeli mi?

sanat mankeni lego sanat mankeni lego sanat mankeni lego

Görsel: LEGO Ideas