Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yarının Suyunu Kurtarmak En Önemli Meselemiz

Yarının Suyunu Kurtarmak En Önemli Meselemiz

Yarının Suyu hareketiyle su tasarrufu konusunda farkındalık yaratan Finish, Kıvanç Tatlıtuğ’un yeni su elçisi olduğu #ZamanSuGibi etiketli kampanyasıyla alışkanlıklarımızı gözden geçirmeye davet ediyor.

Türkiye’de son 50 yılda 36 büyük göl kurudu ve iklim krizinin de etkisiyle tehlike her geçen gün daha da büyüyor. Onlarca gölümüz kuruma tehlikesiyle karşı karşıya. Su kaynaklarının bilinçsiz şekilde kullanılması önümüzdeki yıllarda su kıtlığıyla karşı karşıya kalmamıza neden olabilir. Ancak kuraklıkla mücadele etmek mümkün. Hem de basit yöntemlerle. Bu yöntemlerden biri ise bulaşıkları makineye atmadan önce sudan geçirmemek. Bu sayede her yıkamada sudan geçirmeyerek doğaya 57 litre su kazandırmış oluyoruz.

Sularımız sadece anılarımızda değil geleceğimizde de olmalı

Finish’in 3 yıldır sürdürdüğü “Yarının Suyu” hareketi, su tasarrufunun ve suyun korunmasının önemine dikkat çeken kampanyalar gerçekleştiriyor. Yarının suyunu kurtarmak için, hemen. Bugün” mottosuyla hareket eden çağrı alışkanlıklarımızı değiştirerek suyu koruyabileceğimizi gösteriyor. Geçtiğimiz 3 yıl boyunca toplumun sevdiği ve değer verdiği kişilerle bu çağrısını geniş bir kitleye duyurmayı amaçlayan şirket; kamu, özel sektör, akademik ve sivil toplum paydaşlarıyla birlikte suyu koruma çalışmaların konusunda girişimlerini de sürdürüyor.

Kıvanç Tatlıtuğ’un Finish’in yeni su elçisi olduğu #ZamanSuGibi etiketli kampanyası da 2019 yılından bu yana süre gelen söylemi destekliyor. Finish’in yeni su elçisi Türkiye’de kuruyan ve kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan göllere dikkat çekiyor. Bir zamanlar çocukluğunun geçtiği göllerin yerinde kurak topraklar görmemek için şimdi hemen tasarruf yapın çağrısında bulunuluyor. Her yıkamada 57 litre su tasarrufu sağlayan Finish’in yeni ürünü Finish Quantum Ultimate’in yarattığı farka vurgu yapılıyor. “Sularımızın sadece anılarda değil geleceğimizde de olsun” diyen reklam filmi, Havas İstanbul imzası taşıyor.

finish

Tasarruf alışkanlığı sayesinde 25 milyon ton suyu kurtardık

Ipsos tarafından yapılan Hane İçi Alışkanlıklar araştırmasına göre tasarruf çağrısına destek veren 6 milyon hanedeki davranış değişikliği sayesinde 25 milyon ton su korunmuş oldu. Finish, yeni su elçisiyle birlikte daha fazla insana ulaşmayı hedeflerken, yarının suyu için herkesi hemen bugün harekete geçmeye davet ediyor.

Tabii ki yarının suyunu kurtarmak sadece bulaşıkları sudan geçirmeden makineye atmakla bitmiyor. Bulaşıkları sudan geçirmeyi bırakanları bu alışkanlıklarını hayatlarının başka alanlarında da sürdürüyor ve diğer insanlara örnek oluyor.

Görsel: YouTube, Finish, Yarının Suyu