Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Okumayı Gerçekten Sevenler İçin En Küçük Fontlu Kampanya

Okumayı Gerçekten Sevenler İçin En Küçük Fontlu Kampanya

idefix, akar banda gizlediği McCann İstanbul imzalı kampanyasında okumayı gerçekten sevip gözünden hiçbir şey kaçmayanları ödüllendirdi.

Son dakika gelişmeleri, borsa verileri, kampanya ve promosyon açıklamaları, kullanım talimatları… Ekranlarımızın altında durmaksızın akan ve çeşitli bilgilerin geçtiği akar bantları gerçekte kaçımız okuyor? Araştırmalara göre e-ticaret sitelerinden reklamlara kadar her mecrada bu küçük yazıları okuyanların oranı binde 1 ila 2 arasında değişiyor. Bu veriden yola çıkan idefix, akar bant bölümünü yaratıcı bir şekilde kullanarak okumayı gerçekten sevenleri ödüllendirmek amacıyla bir kampanya düzenledi.

McCann İstanbul imzalı “Çok Okuyanlara İndirim” adlı proje, kampanya içinde kampanya olarak kurgulandı.  idefix’in dönemsel Yaz kampanyasının duyurulduğu filmin akar bandında yer alan yasal metnin hemen arkasına, yalnızca o bölümü okuyanların yararlanabilmesi için ek yüzde 10 indirim kampanya kodu eklendi. McCann İstanbul bu işiyle Kristal Elma’dan Dijital, Sosyal Medya ve Aktivasyon – Kampanyalar ve Platformun Yaratıcı Kullanımı kategorilerinde 2 ödül aldı.


Daha önce yazar ve şairlerden alıntıları otomobil camlarına taşıyan ajansın idefix için gerçekleştirdiği dikkat çeken işlerden bir diğeri de, Türkiye’nin önde gelen 5 yazarının İnstagram’ın Hikayeler bölümüne özel olarak hikayeler kaleme aldığı projesiydi.


Görseller: Twitter, Instagram, Vimeo