Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mr. Doodle Kendi Evini Çizgilerle Bezedi

Mr. Doodle Kendi Evini Çizgilerle Bezedi

Mr. Doodle, kendi evini tepeden tırnağa doodle'layarak devasa bir işe imza atarken aynı zamanda çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Sam Cox namıdiğer Mr. Doodle, yaklaşık 3 yıl süren ve bugüne kadarki en büyük boyutlu çalışması olan kendi evini doodle’lama projesini tamamladı. Bu proje için 900 litre beyaz boya, 401 kutu siyah sprey boya, 286 şişe siyah boya ve 2.296 adet çizim kalemi kullandı.

mr. doodle

12 odalı bir evin her köşesini çizgilerle kaplamak

Milyonlarca takipçisi olan ve tüm dünyada tanınan Mr. Doodle, yay gibi kıvrılan çizgileriyle ve çizgi film benzeri karakterlerden oluşan desenleriyle görür görmez ona ait olduğunu tahmin edeceğiniz işler çıkarıyor. İngiltere’nin Tenterden kentindeki evinii, siyah-beyaz hayvanlar, şekiller ve desenlerle bezeyerek bir tür oyun evine dönüştürmüş. Benzer bir mekan ve çizgi ilişkisini Piknik Works’un Performatif Çizim serisinde de görebilirsiniz.

Evin 12 odalı oluşunun altını çizmek isterim. Ayrıca videolarda da görebileceğiniz üzere yalnızca evin duvarları değil; çarşaflar, çerçevelenmiş fotoğraflar ve hatta sanatçının kıyafet ve benzeri kişisel eşyaları bile doodle’lanıyor. Doodle’lanmış bir evde yaşamak, sanatçının çocukluk hayaliymiş.

Aşağıdaki videoyu, sanatçı kendisi hazırlamış. Videoda, Eylül 2020 ile Eylül 2022 arasında çekilmiş 1.857 fotoğraf kullanmış.

Doodle ve mekan konusu ilginizi çekiyorsa Fırat Can Karasu’nun “Doodlearth” projesine de göz atmanızı öneririm. Karasu bu projede, Google Earth uydu fotoğraflarındaki yapıları eğlenceli çizgi karakterlere dönüştürüyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Mr Doodle (@mrdoodle)’in paylaştığı bir gönderi

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Mr Doodle (@mrdoodle)’in paylaştığı bir gönderi

mr. doodle mr. doodle

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Mr Doodle (@mrdoodle)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Instagram