Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Otomobil Arkası Yazılarında Edebiyat

Otomobil Arkası Yazılarında Edebiyat

McCann İstanbul, idefix için hazırladığı kampanyada yazarların ve şairlerin kitaplarından yaptığı alıntıları minibüs ve otomobil arka camlarına yazdı.

Bazı dolmuşların ve otomobillerin camlarında ağdalı sözler bulunur. Genellikle arabesk şarkıların veya sözlerin bulunduğu bu yazılar sokak kültürünün bir parçası haline dönüşmüş durumda. Pek çok yazı kimi zaman espri amaçlı kimi zaman duyguları ifade etme açsından insanlar tarafından fotoğraflanıp paylaşılıyor. idefix, “Araba Edebiyatı Yollarda” kampanyası ile otomobil ve minibüs arkası yazılarına farklı bir bakış açısı getirdi. McCann İstanbul tarafından hazırlanan kampanyada yazarların ve şairlerin kitaplarından seçtikleri vurucu cümleleri otomobillerin ve dolmuşların arka camına yazıldı.

View this post on Instagram

idefix ile #ArabaEdebiyatı yollarda!

A post shared by idefix (@idefix_com) on

Kitap alıntıları şehrin farklı noktalarını gezmiş olacak

Kampanyayı paylaştığı fotoğraflarla duyuran idefix, seçtiği bir minibüs ve iki otomobilin arka camına kitaplardan seçilen cümleleri yazdırdı. Minibüse en seçkin drama yazarlarlarından biri olan Shakespeare’in “Soneler” eserinden “Beklemek cehennemdir. Ama beklerim seni.” yazıldı. Otomobillerde ise Oğuz Atay’ın “Tutunamayanlar” kitabından “İnsanları genel anlamda seviyorum ama kimseye tahammülüm yok.” ve Dostoyevski’nin Suç ve Ceza kitabından “Denginiz değilim efendim, dengesizim.” sözleri yazıldı.

Yerel kültüre gönderme yapan kampanyada minibüs ve otomobile arkasına yazılan sözler de klasik minibüs yazılarına benzerlik gösterecek şekilde seçilmiş. Böylelikle minibüs arkası yazılarının ana teması korunurken yazar ve şairlerin sözleri gün içerisinde şehrin farklı noktalarını ziyaret etmiş oluyor. idefix #ArabaEdebiyatı etiketi ile başlattığı kampanyasını sosyal medya hesaplarından paylaştı.

View this post on Instagram

idefix ile #ArabaEdebiyatı yollarda!

A post shared by idefix (@idefix_com) on

View this post on Instagram

idefix ile #ArabaEdebiyatı yollarda!

A post shared by idefix (@idefix_com) on

Künye
Müşteri: idefix
Müşteri Temsilcileri: Cihat Kültür, Taner Doğuer, Gizem Koçak
Ajans: McCann İstanbul
Yaratıcı Yönetmen: Can Bilginer
Yaratıcı Grup Başkanı: Tolga Suna, Cemil Haşimi
Yaratıcı Ekip: Tuğba Karaman, Bilal Sarıteke, Onur Ersen
Müşteri İlişkileri Ekibi: Zeynep Begüm Derinöz, Şahika Sukayan
Ajans Prodüktörü: Derya Soyman
Prodüksiyon: Asitane

Görsel: idefix