Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Borusan ve Mercan Dede: Ney Sesi Boru Üretim Sesine Karışıyor

Borusan ve Mercan Dede: Ney Sesi Boru Üretim Sesine Karışıyor

Borusan Mannesmann Mercan Dede iş birliği ile hazırlanan Pipe As Art (Boru Sanattır) isimli reklam filmiyle 60. yılını kutluyor.

Borusan Mannesmann, Pipe As Art (Boru Sanattır) isimli reklam filmi ile 60. yılını kutluyor. Şirket, boru üretimini bir sanatçı edasıyla gerçekleştirdiklerini ve bu sanatı 60 senedir özenle yaptıklarını reklam filmiyle gösteriyor. Fabrika seslerinin kullanıldığı reklam, sufi müzik kültürünü çağdaş müzikle birleştiren DJ Arkın Allen namıdiğer Mercan Dede iş birliği ile gerçekleştirildi. Reklam filminin yönetmenliğini Huni Creative Studio’dan Barış Murathanoğlu ve Kadir Öztoksoy yaptı.

Mercan Dede, Türkiye’deki fabrikalarında çalışanların ürettikleri 100’ü aşkın sesi kullanarak besteyi hazırladı. Ney sesinin boru üretim sesine karıştığı besteye özel hazırlanan reklam filminde boru üretiminin ne kadar uzmanlık, bilim ve teknoloji gerektiği de vurgulanmış oluyor. Mercan Dede çelik boru üretiminde hem insan gücü hem de teknoloji gerektiğini söylerken, günlük üretim gerçekleştiren bir sanayi tesisinden çıkan sesleri bu kadar güzel bir melodiye dönüştürmenin keyif verici olduğunu ifade etti.

Bir borunun üretiminden müşteriye ulaşıncaya kadarki süreçte verilen emek gösteriliyor

Borusan Mannesmann, boru sanattır kampanyasında üretim süresince mühendisliğin, bilimin ve teknolojin önemini göstermiş oluyor. Borusan Mannesmann Genel Müdürü Zafer Atabey, markanın arkasında yıllar boyu emek gösteren zanaatkarlara özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederken çelik boru üretiminin standart bir işlem gibi görünmesine karşın ne kadar uzmanlık gerektiğini kampanya ile gösterdiklerini düşünüyor. Boru üretim sürecini bir sanat gibi gördüklerini ifade eden Atabey, Mercan Dede ile hayata geçirdikleri proje ile işlerinin sanat yönünü vurgulama fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Kendi sanatını icra eden Borusan Mannesmann çalışanlarının emeklerine ve fedakarlıklarına bir teşekkür mahiyetinde olan reklam filmi #BoruSanattır ve #60YılınKahramanları etiketleri ile paylaşıldı.

Künye

Müşteri: Borusan Mannesmann
Müşteri Yetkilisi: Merve Ergün Arslan, Aylin Kurt Ganiç
Yapım: Huni Creative Studio
Yönetmen: Barış Murathanoğlu & Kadir Öztoksoy
Müzik: Mercan Dede
Ses: Ümit Öktem
Yaratıcı Yönetmen: Kadir Öztoksoy
Sanat Yönetmeni: Bertuğ Uçar
Prodüksiyon: Can Öz, Burcu Ören, Dilara Yılmaz, Yiğithan Kemendi, İpek Eker, Selda Coka
Post Prodüksiyon: Barış Murathanoğlu
Medya Planlama Ajansı: Performics
Sosyal Medya Ajansı: Promoqube
Halkla İlişkiler Ajansı: Tribeca

Görsel: Youtube