Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
KFC Severler Suçlarını İtiraf Ediyor

KFC Severler Suçlarını İtiraf Ediyor

KFC, Ogilvy Dubai ile birlikte hazırladığı 6 adet kısa reklam filmiyle tavuk severlerin itiraflarını gözler önüne seriyor.

Dünya çapında 130 ülkede hizmet veren, ABD merkezli restoran zinciri KFC (Kentucky Fried Chicken), yeni reklam kampanyası Chicken Confession ile eğlenceli bir dil yakalıyor. İş yemek yemeye geldiğinde herkesin kendine has bir tarzı olduğunu bilen marka, bu içgörüden yola çıkarak Electric Lime Films ve Memac Ogilvy Dubai işbirliğiyle 6 adet film hazırladı. Her bir kişi kendi itirafını yaparken ortaya espriyle karışık bir reklam kampanyası çıkıyor.

Tavuk İtirafları

Homemade, Cheater, Dinner gibi başlıklara sahip 6 adet kısa videodan oluşan kampanya birbirinden tamamen farklı 6 kişiyi konu alıyor fakat elbette bu kişilerin ortak noktaları onların suçlulukla karışık tatmin hissettiği zevklerinin KFC olması. Bir sorgu odasında ciddi bir suçu itiraf etmeye hazır kişiler gerçeği açıkladığında asıl komedi başlıyor. Videoların içeriği farklı olsa da ana fikri aynı.  Temmuz 2019’da yayınlanan bu reklam filmiyle KFC tavuk yemenin herhangi bir kuralı olmadığı, bunun için yargılanmanın gereksiz olduğu mesajını veriyor yani KFC herkese özgürce tavuk yeme hakkı veriyor bir nevi. 6 adet videoda aynı zamanda marka geniş ürün yelpazesini de tanıtıyor ve geniş bir kitleye hitap ettiğinin sinyalini veriyor.

Al  Quoz‘da bulunan bir stüdyoda tam gün yapılan çekimler sonucu hazırlanan kampanyada aynı zamanda vintage bir hava yaratılmaya çalışılmış.

Künye:

Reklamveren: KFC
Reklam Ajansı: Ogilvy, BAE
Prodüksiyon: electriclimefilms
Yönetmen: Damiano Fieramosca, Pabz Alexander
Yapımcı Yönetmen: Michael Ahmadzadeh
Yapımcı: Rory Cavanagh
Yönetmen Yardımcısı: Chaza Said
Prodüksiyon Asistanları: Alia Abouraya, Rine-Dala Nahas
Editör: Damiano Fieramosca, Alia Abouraya, Rine-Dala Nahas
Müşteri İlişkileri: Ishana Tolani

Görsel: YouTube