Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cannes Lions 2020 COVID-19 Sebebi ile Ekim Ayına Ertelendi

Cannes Lions 2020 COVID-19 Sebebi ile Ekim Ayına Ertelendi

22-26 Haziran tarihlerinde geçekleşmesi planlanan Cannes Lions Uluslararası Yaratıcılık Festivali COVID-19 sebebiyle 2020 Ekim ayına ertelendi.

Coronavirus (COVID-19) salgını yayılmaya devam ediyor. Dünya genelindeki vaka sayısı 225 bini aştı. Salgının genişlemesini önlemek amacıyla bir dizi tedbirler alınıyor. Bu tedbirler çerçevesinde küresel çaptaki yaratıcılık festivalleri ve konferanslar da erteleniyor.

Cannes Lions 2020 Ekim ayına ertelendi

SXSW, Milano Tasarım Haftası, Cenevre Otomobil Fuarı, Facebook F8, Google I/O iptal edilen veya ertelenen büyük çaplı etkinlikler arasında yer alıyordu. Bu etkinliklere bir yenisi daha eklendi. 2015’ten bu yana Bigumigu’nun da medya partneri olduğu Cannes Lions 2020 Uluslararası Yaratıcılık Festivali COVID-19 sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Her yıl düzenlenen etkinliğe genellikle dünyanın dört bir yanından 20 binin üzerinde katılımcı geliyor.

Cannes Lions organizatörleri bu yılki uluslararası yaratıcılık festivalinin haziran ayı yerine gerçekleşmeyeceğini ve ileri bir tarihte düzenleneceğini duyurdu. 22-26 Haziran tarihlerinde geçekleşmesi planlanan festivalin Ekim 2020’de düzenlenmesi planlanıyor.

Organizatörler önceki açıklamada etkinliğin planlanan tarihte gerçekleşeceğini bildirmişti

11 Mart’ta gerçekleştirilen açıklamada COVID-19 ile ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği ve etkinliğin planlandığı tarihte gerçekleştirileceği açıklanmıştı. 18 Mart’ta Cannes Lions başkanı Philip Thomas ve genel müdür Simon Cook, programın festivalin ertelendiğini bildiren bir açıklama yaptı. Cook toplumun benzeri görülmemiş bu zorluluk karşıya olduğunu söylerken insanlık için iş birliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Cannes Lions 2020 Uluslararası Yaratıcılık Festivali’nin 26-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleşmesi planlanıyor. Organizatörler bilet ve sponsorluk düzenlemelerinde herhangi bir sorun yaşanmayacağını açıkladı. Ayrıca Cannes Lions üzerinden gerçekleştirilen konaklama rezervasyonları da yeni tarih için geçerli olacak.

Görsel: Cannes Lions