Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
ABD’nin En Saygın 8 Üniversitesinin 450 Dersine İnternetten Katılabilirsiniz

ABD’nin En Saygın 8 Üniversitesinin 450 Dersine İnternetten Katılabilirsiniz

Brown, Harvard, Cornell, Princeton, Dartmouth, Yale, Columbia ve Pennsylvania Üniversitelerinin 450 dersine çevrimiçi eğitim platformları üzerinden erişilebiliyor.

Yeni coronavirüs, diğer adıyla COVID-19 küresel anlamda yaşama biçimimizi ve günlük alışkanlıklarımızı değiştiriyor. Salgının ilerlemesinin önlemenin en basit yolu sosyal mesafelendirme kuralına uyup topluluk içerisine karışmamak. COVID-19 salgını hakkında doğru bilgi edinme kanalları dışındaki haberleri paylaşmayarak yanlış bilginin paylaşılmasını önlemek de önemli bir unsur.

Evlerimizde daha fazla vakit geçirdiğimiz bu süreçte kendimizi geliştirmenin ve vakti verimli kullanmanın pek çok yöntemi bulunuyor. Evinizden çıkmadan izlenebilecek konserler ve gezilebilecek müzeler haberimiz güncellenmeye devam ediyor. Zamanınızı güzel değerlendirebileceğiniz etkinlikleri haberimizde bulabilirsiniz.

Çeşitli kategorilerde 450 çevrimiçi ders

Öte yandan salgının dünyada yayılmasıyla birlikte ülkemizde de olduğu gibi birçok ülkede de eğitime ara veriliyor. Salgın nedeniyle verilen bu araların bir tatil olmadığını unutmamak gerek. Evden dışarı çıkmadan eğitimi sürdürmek de mümkün. ABD’nin en prestijli üniversiteleri arasında yer alan sekiz üniversitenin çevrimiçi kursları bu konuda yardımcı olabilir.

Ivy League adı verilen bu üniversiteler arasında Harvard, Yale, Princeton, Brown, Dartmouth, Cornell, Columbia ve University of Pennsylvania bulunuyor. Bu üniversiteler ABD’deki üniversiteleri sıralayan US News and World Report dergisindeki liste içerisinde üst sıralarda bulunuyor. 8 okulun tamamı ilk 15 içerisinde yer alıyor.

Öğrenci alımındaki seçiciliğiyle bilinen bu üniversiteler çevrimiçi platformlarda ücretsiz ders imkanı sunuyor. MOOC olarak bilinen bu dersler için 500 kurs oluşturuldu ve 450’si hala aktif. Bilgisayar bilimi, programlama, veri bilimi, beşeri bilimler, işletme, sanat tasarımı, sosyal bilimler, mühendislik, sağlık ve tıp, matematik, kişisel gelişim, eğitim ve öğretim kategorileri bulunuyor.

Freecodecamp.org’da 18 Ocak’ta yayınlanan yazı ile yayılan derslerin listesine buradan ulaşabilirsiniz. Bazı kurslara erişmek biraz uğraştırıcı olabiliyor. Kurslara katılım konusunda izlenmesi gereken yolları buradan öğrenebilirsiniz.

Görsel: classcentral, freecodecamp