Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Louvre Müzesi Tüm Koleksiyonunu Çevrimiçi Erişime Açtı

Louvre Müzesi Tüm Koleksiyonunu Çevrimiçi Erişime Açtı

Louvre Müzesi, 480 binden fazla eserin yer aldığı tüm sanat koleksiyonunu ücretsiz olarak çevrimiçi ziyarete açtığını duyurdu.

Pandeminin başından bu yana aralıklı olarak kapanmak durumunda kalan galeriler ve müzeler sanatseverler için fiziksel ortamdaki eserlerini dijitale taşıyor veyahut çevrimiçi sergiler gerçekleştiriyor. Pandeminin hemen ilk günlerinde paylaştığımız haberimizde evden çıkmadan gezebileceğimiz müzeleri derlemiştik. Bu haberimizden sonra yıl içerisinde eserlerini dijital ortama taşıyan başka müzeler de oldu. Dünyanın en büyük ve en ünlü sanat müzelerinden biri olan Louvre Müzesi de (Musée du Louvre) müzenin tüm sanat eserlerini içeren çevrimiçi bir platform yayınladığını duyurdu ve bu müzeler arasında yerini aldı.

louvre

Oturduğunuz yerden Louvre Müzesi turu

Louvre Müzesi, koleksiyonun tamamının collections.louvre.fr adresinde çevrimiçi olarak görüntülenebileceğini duyurdu. Sitede ziyaretçilerin müzeyi ve sanat eserlerini detaylı olarak keşfetmesini sağlayacak etkileşimli bir harita bulunuyor. 480 binden fazla eserin bulunduğu platformda Rönesans heykellerinden Mısır antikalarına kadar müzenin sekiz bölümündeki koleksiyonlardan sanat eserleri yer alıyor. Tabii ki “Mona Lisa”, “The Winged Victory of Samothrace”, “Raft of the Medusa”, “Venus de Milo”, “Psyche Revived by Cupid’s Kiss” gibi önemli eserlerde bu sitede ziyaret edilebiliyor.

Temalı bölümlerin yanı sıra kullanıcılar kendileri de basit veya gelişmiş arama seçenekleri kullanarak görmek istedikleri esere erişebiliyor. Şu an listede bulunan eserlerin yanı sıra müzenin koleksiyonu genişledikçe internet sitesi de müze çalışanları tarafından düzenli olarak güncellenecek.

Louvre Müzesi müdürü ve yöneticisi Jean-Luc Martinez birkaç yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını söylerken dijitale taşınan koleksiyonun insanları müzeyi ziyaret etme konusunda teşvik edici olacağını söylüyor.

Görsel: Twitter, Louvre Müzesi