Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaratıcı Girişimciler için Fırsat: Creative Business Cup İstanbul

Yaratıcı Girişimciler için Fırsat: Creative Business Cup İstanbul

Merkezinde yaratıcı faaliyetler, araçlar ve yöntemler olan İstanbul’un ilk yaratıcı işletme yarışması Creative Business Cup İstanbul başlıyor.

Yerel yaratıcı ekonominin gücüne dikkat çekmeyi hedefleyen Creative Business Cup, dünyanın tek ve en köklü yaratıcı işletme ağı Danimarka merkezli Creative Business Network’ün (CBN) her yıl düzenlediği yaratıcı işletme yarışması. Yaratıcı girişimciler ve işletmeler için bir fırsat olan yarışma bugüne dek 80 ülkede düzenlendi. Her ülkenin kazananı ise Creative Business Cup Dünya Finalleri’nde iş dünyasındaki diğer profesyoneller, yaratıcı işletmeler ve kurumlarla tanışma ve yarışma fırsatı yakaladı.

İstanbul’un ilk yaratıcı iş yarışması

Başvuran ülkelerin ülke temsilcilikleri aracılığıyla yürütülen Creative Business Cup; etki odaklı yaratıcı projeler geliştiren deneysel tasarım stüdyosu Cross Change ile marka, kurum ve şirketler için stratejik anlamlandırma ve kültürel strateji danışmanlığı yapan pakt sensemaking agency ortaklığında kurulan yaratıcı ekonomi ağı FUTURATE ev sahipliğinde şimdi İstanbul’da.

İstanbul’un ilk yaratıcı girişimcilik ve işletme yarışması olan Creative Business Cup Istanbul (CBCİstanbul); görsel tasarımdan ürün tasarımına, yeni medyadan sosyal faydaya, merkezinde yaratıcılık olan farklı disiplinlerden yaratıcı girişimleri, küçük-orta ölçekli işletmeleri haritalamayı ve yaratıcı ekonominin görünürlüğünü artırmayı hedefliyor.

CBCİstanbul’dan açık çağrı

CBCİstanbul çerçevesinde açık çağrıya başvuranlar arasından seçilecek 10 işletme, aralarında Bigumigu eş-kurucusu ve Yayın Yönetmeni Yalçın Pembecioğlu’nun da bulunduğu yaratıcı endüstrilerden akademiye uzanan çok disiplinli bir jüriye girişimlerini anlatarak yarışacak. Yarışmanın kazananları, Türkiye finallerinde katılan diğer şehirlerin finalistleri ile yarışacak. Ülke şampiyonu, Kopenhag’ta gerçekleşecek dünya finallerine Türkiye’yi temsilen katılma hakkı kazanacak.

Yerel yaratıcı ekonominin gücüne dikkat çekmeyi hedefleyen yaratıcı işletme yarışması, İstanbul’da farklı disiplinlerden yaratıcı girişimlere bir fırsat sunuyor. Müzikten mimarlığa, reklamcılıktan deneyim teknolojilerine oyun geliştirmeden diğer yaratıcı endüstrilere kadar 13 farklı alana odaklanan CBCİstanbul hakkında detaylı bilgiye ve başvuru formuna internet sitesi üzerinden ulaşılabiliyor.

İletişim partnerleri arasında bulunduğumuz CBCİstanbul’un son başvuru tarihi 9 Nisan. Jüri sunumunun olacağı ana etkinlik ise 30 Nisan’da çevrimiçi olarak gerçekleşecek.

Görsel: Creative Business Cup İstanbul