Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple’dan Küçük İşletmelere ve Yeni Girişimcilere Destek

Apple’dan Küçük İşletmelere ve Yeni Girişimcilere Destek

Apple, App Store Küçük İşletme Programıyla yılda 1 milyondan az gelir elde eden işletmelere yüzde 30 yerine yüzde 15 komisyon oranı uygulayacak.

Apple girişimciliği hızlandırmak, küçük işletmelerin ve bağımsız geliştiricilerin App Store’daki uygulamalarla işlerini ilerletmelerine yadımcı olmak amacıyla yeni bir geliştirici bir programı duyurdu. App Store komisyon yapısında değişikliğe giden Apple, App Store Small Business Program (Küçük İşletme Programı) ile yılda 1 milyon dolardan az kazanan küçük işletmeler için komisyon oranını yüzde 15’e düşürüyor.

Düşük komisyon oranı sayesinde küçük işletmeler daha çok kazanacak

1 Ocak 2021 tarihi ile başlayacak olan App Store Küçük İşletme Programı, pandemi süreciyle birlikte oldukça yıpranan küçük işletmelere biraz olsun ekonomik rahatlık sunacak. İşletmelerin sanal dünyaya uyum sağlaması için yeni bir fırsat yaratacak. Eğer bir geliştirici 2021 yılı içerisinde 1 milyon dolarlık gelir elde edemez ise yüzde 30’luk komisyon yerine yüzde 15 komisyon verecek. Girişimciler, düşük komisyon oranı sayesinde App Store ekosistemine yatırım yapmak ve işlerini büyütmek için daha fazla kaynağa sahip olacak.

Küçük işletmelerin ekonominin bel kemiği olduğunu vurgulayan Apple CEO’su Tim Cook herkes için bir girişimcilik fırsatı da sunduklarını ifade ediyor. Uygulama sayesinde küçük çaplı girişimler, bağımsız üreticiler ve yüksek komisyon oranı nedeniyle çekimser kalan küçük işletmeler teşvik edilmiş olacak. App Store Küçük İşletme Programı, yeni fikirler üzerinde girişimci olmaları ve yaratıcı işler ortaya çıkarmaları için bir fırsatı sunacak. Programın detayları önümüzdeki ay paylaşılacak.

App Store’da 1,8 milyondan fazla uygulama bulunuyor. Dünya çapında 175 ülkede 1,5 milyardan fazla Apple cihazına erişim sağlanıyor. App Store, 2019 yılında toplamda 519 milyar dolarlık ticarete olanak sağladı.

Pandemi ve ardından gelen karantina süreçlerine küçük işletmelere yardımcı olmayı hedefleyen bir diğer büyük şirket Facebook olmuştu. Facebook geçtiğimiz Mart ayında, COVID-19’un küresel etkilerine karşı küçük işletme sahiplerine destek olmak amacı ile 100 milyon dolar yardım yapacağını duyurmuştu.

Görsel: Apple