Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kedinizin Miyavlamalarını Analiz Ederek Sözlük Oluşturan Uygulama

Kedinizin Miyavlamalarını Analiz Ederek Sözlük Oluşturan Uygulama

MeowTalk, yapay zeka ve makine öğrenme teknolojilerini kullanarak, kedinizin dilini anlamanıza yardımcı oluyor.

Hayatı paylaştığınız tüylü dostunuzun ihtiyaçlarını daha iyi anlamanıza yardımcı olacak bir teknoloji hayal ettiniz mi? MeowTalk adlı mobil uygulama bu açıdan iddialı bir uygulama olarak dikkatleri üzerine çekti. Uygulama, dostunuzun miyavlarını ve mırıltılarını kaydetmenizin ardından veri tabanındaki evrensel kayıtlarla eşleştiriyor. Böylece “açım” veya “acı çekiyorum” gibi dokuz temel ifadeyi analiz edebiliyor.

MeowTalk ile kedinizin benzersiz miyavlama sözlüğünü yaratın

MeowTalk aslında bir tercüme uygulamasından ziyade, kedilerin ihtiyaçlarını daha iyi kavramaya yardımcı bir araç. Yapay zeka ve makine öğrenme teknolojisini kullanan uygulama, kullanıcı sayısı arttıkça veri tabanını genişletiyor ve böylece yeteneklerini geliştiriyor.

MeowTalk

Tüylü dostunuzun ne anlatmaya çalıştığını anlamak için önce kendisinden belli durumlarda gelen belli türde miyavlamaların beş ila 10 örneğini almanız gerekiyor. Daha sonra, anlamından emin hale gelmeye başladığınız her bir sesin anlamını ince ayarla sabitleyebiliyorsunuz. Böylece uygulamayı, kedinin özel seslerini tanımak üzere eğitebiliyorsunuz.

Uygulama, şu anda teknoloji şirketi Akvelon’da çalışan eski Amazon mühendisi Javier Sanchez tarafından yaratılmış. Uygulamanın açıklamasında nasıl çalıştığı şöyle açıklanmış: “Her miyavın ne anlama geldiğini MeowTalk’a kaydederek kedinizin benzersiz miyavlama sözlüğünü (kedi dili) yaratması için uygulamayı eğitebilirsiniz “. MeowTalk App Store’dan ve Google Play’den ücretsiz olarak indirilebiliyor.

MeowTalk

Görsel: MeowTalk