Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayvanların Sağlığını Fotoğrafları Üzerinden Analiz Eden Uygulama

Hayvanların Sağlığını Fotoğrafları Üzerinden Analiz Eden Uygulama

CES 2023 fuarının ödüllü uygulamalarından TTcare, can dostlarınızın yaşam süreleri uzatmak ve yaşam kalitelerini iyileştirmek için yapay zeka destekli koruyucu bakım sağlıyor.

Evcil hayvanların sağlığını tetkik ve koruma amaçlı olarak yaratılan mobil uygulama TTcare, can dostlarımızın tek bir fotoğrafı üzerinden sağlık sorunlarını tespit edebiliyor. Yapay zekalı yazılım, kullanıcı köpeğin veya kedinin fotoğrafını çektikten sonra görüntüyü analiz ediyor ve olası göz, cilt veya diğer yaygın sorunlar hakkında kullanıcıyı uyarıyor. Uygulama, CES 2023 fuarında, Yazılım ve Mobil Uygulama kategorisinde ödül aldı.

Can dostunuzun gözlerinin ve cildinin fotoğraflarını çekmeniz yeterli

Uygulama evcil hayvan dostlarına özel bir veteriner topluluğu da oluşturmakta. Böylece kullanıcı, uygulama üzerinden veterinerleri takip edebiliyor, onlara sorular sorabiliyor. Uygulamayla amaçlanan şey bir tür koruyucu bakım sağlamak, riskleri ortadan kaldırmak veya hastalıklar ilerlemeden müdahale edilmesini sağlamak. Bu koruyucu bakım sayesinde de tüylü dostlarımızın yaşam süreleri uzatmak ve yaşam kalitelerini iyileştirmek.

Uygulama, patent bekleyen özel bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji; hayvanlardan ve veterinerlik uzmanlarından toplanmış, çok sayıda deneme yanılma ile yıllarca test edilmiş rafine bir veri setine dayanıyor.

Uygulamayı geliştiren şirket AI FOR PET, 2020’de kurulmuş Koreli genç bir girişim. Misyonlarını şöyle açıklıyorlar; “Sevgili yol arkadaşlarımız için ileriye dönük en iyi yöntem olduğunu düşündüğümüz şey için farklı yollar öğrenmeye ve keşfetmeye devam ediyoruz.”

“Çabalarken hiçbir şeyin garantisi olmadığını biliyoruz. Ancak evcil hayvan dostlarımızın daha sağlıklı, daha mutlu bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak için yapabileceğimiz bazı şeyler olduğunu da biliyoruz. Sevgili dostlarımız için o kanal olmak için çalışıyoruz.”

Uygulama hem iOS’ta hem de Android’de geçerli.

Evcil hayvanlar için geliştirilen diğer yeniliklere ve yaratıcı projelere, buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: TTcare