Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Küçük İşletmeler Hiç Bu Kadar İyi Görünmemişti

Küçük İşletmeler Hiç Bu Kadar İyi Görünmemişti

Canon, kötü fotoğraflardan muzdarip küçük işletmelere destek olmak için Google Local Guides ile iş birliği yaptı ve sosyal medyadaki hayranlarını seferber etti.

Küçük işletmeler için kendini tanıtmak kolay bir iş değil. Reklam ve pazarlama, hayli masraflı kalemler zira. Profesyonel fotoğraf çekimleri deseniz, o da öyle. Ancak bu sosyal medya çağında, görsellik önemli. Pek çok insan ilk iş bir yerin fotoğraflarına bakıp öyle değerlendiriyor. Özellikle restoran, kafe ve otel gibi işletmeler için iyi fotoğraf çekimi büyük önem taşıyor ama bunun yerine sosyal platformlar, ziyaretçilerin çektiği, pek çoğu kötü fotoğrafla dolu.  Peki ama küçük bir işletme, makul bir bütçeyle, iyi fotoğraflara nasıl sahip olacak?

İşte Canon da tam olarak bu soruyla Kopenhag merkezli Uncle Grey reklam ajansının kapısını çalıyor. Böylece önemli bir soruna eğilen hoş bir proje doğuyor. Önce Canon için sosyal medyada etkili olabilecek isimler seçiliyor. Bu influencer’lar, İskandinavya’nın dört yanındaki küçük işletmelere gidiyor ve buralarda yüksek kalite fotoğraflar çekiyor. Çekilen kareler daha sonra özel Canon uygulaması aracılığıyla Google’ın Local Guides platformuna yükleniyor.

Bu içerik aynı zamanda Canon hayranlarını da benzer fotoğraflar çekmeye teşvik etmek için kullanılıyor. Influencer’ların yer aldığı öğretici videoların yanı sıra görseller çeşitli sosyal medya platformlarında yayınlanıyor. Taktik işe yarıyor ve birkaç gün içerisinde 22 bin Canon hayranı, özel bir link üzerinden Google Local Guides’a girerek projeye destek veriyor. Toplamda ise küçük işletmeler için 327 binin üzerinde kare çekiliyor.

canon_uncle grey_local businesses never looked so good_danimarka_bigumigu_ canon_uncle grey_local businesses never looked so good_danimarka_bigumigu_ canon_uncle grey_local businesses never looked so good_danimarka_bigumigu_

Google’ın Algoritma Değişikliği

Proje sayesinde Canon’un sosyal  medya takipçilerinin hızla artması bir yana, fotoğraflanan işletmelerin hemen hemen yarısı da satışlarda artış gözlemlemiş. Üstelik uzun vadede bir başka fayda daha sağlanmış zira Google algoritmasını değiştirerek kompozisyon ve ışık anlamında daha güçlü fotoğrafları öne çıkarmaya başlamış. Yaratılan bu küçük hack sayesinde de internet üzerindeki aramalarda başkaların çektiği kötü fotoğraflardan önce Canon desteğiyle çekilenlerin öne çıkmasını sağlamış.

Uncle Grey yaratıcı yönetmeni Thomas Ilum, kampanyayla genç kitlenin dikkatini çekmeyi hedeflediklerini söylüyor. Bunu yaparken de her gün görsel hikayeler anlatan bu kitleye iyi fotoğrafın gücünü ve potansiyeller ulaşmadaki etkisini göstermeyi hedeflediklerini belirtiyor. Zincir mağazalar yerine bu kitlenin tercih ettiği küçük işletmelere yardım sağlamak bu nedenle anlamlı.

Kampanya, sosyal medyanın gücünü kullanarak ve görsel arama platformlarının algoritmasını değiştirerek yarattığı etkiyle güçlü bir kampanya. Akıllıca bir fikre dayanan proje; Canon’un ve iyi fotoğrafın yaapbildiklerini gösterirken İhtiyacı olan işletmelere de gerçek bir destek sağlıyor.

Künye:

Reklamveren: Canon
Reklam Ajansı:Uncle Grey, Copenhagen
Yaratıcı Yönetmen:Thomas Ilum
Eş Yaratıcı Yönetmen: Simon Naver
Yaratıcı Ekip: Christoffer Gøtzsche
Strateji:Patrick Poulsen
Müşteri İlişkileri Yöneticisi: Jannie Tychsen
Müşteri Hizmetleri Yönetmeni: Johan Krarup
Motion Grafik Tasarım:Mathias Nielsen

Görsel: Vimeo