Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İyi Bir Fikrin Varsa Görülmeye Değer

İyi Bir Fikrin Varsa Görülmeye Değer

Facebook’un Droga5 NY imzalı kampanyası küçük işletmelerin kişiselleştirilmiş reklamlarının insanların sevdikleri şeyi bulmasına yardımcı olduğunu vurguluyor.

Apple, yakın zamanda iOS ve MacOS işletim sistemlerinin yeni versiyonlarında yayınlanması beklenen “Uygulama İzleme Şeffaflığı” olarak tanımlanabilecek bir gizlilik özelliği üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu özellik Facebook başta olmak üzere reklamlardan gelir elde eden pek çok farklı geliştiriciyi etkiliyor. Facebook da son kampanyasıyla bu konuya gönderme yapıyor. Her türden küçük işletmeyi ve girişimi merkeze alan kampanya, fikirlerin önemli olduğunu ve görünür olması gerektiğini vurguluyor.

facebook

Facebook, küçük işletmelerin reklam yatırımlarının değerini artırmayı hedefliyor

Droga5 New York tarafından yaratılan Good ideas deserve to be found (İyi fikirler bulunmayı hak eder), kişiselleştirilmiş reklamlar hakkında bir hikaye anlatıyor. Sanatçı, oyuncu ve model Grace Jones tarafından seslendirilen film, küçük işletmelerin müşterilerine daha yakın ilişkiler kurmasına nasıl yardımcı olacağını bir şarkı üzerinden aktarıyor.

Pandemi döneminde küçük işletmelere maddi destek sunan ve kişiselleştirilmiş reklamların faydalarını aktaran Facebook, bu kampanyasını ön plana çıkarmak için #DeserveToBeFound etiketini kullanıyor.

Facebook’un yıllık reklam gelirinin yüzde 75’i küçük işletmelerden

Facebook, yayınlanan reklam filmi ile birlikte yaptığı duyuruda küçük ve orta ölçekli işletmelerin yatırımlarının değerini artırmak için Reklam Yöneticisi’ni (Ads Manager) basitleştirdiklerini açıkladı. Reklam Yöneticisi; 10 milyona yakın işletmenin Facebook, Messenger ve Instagram’da kampanyalar yürütmek için kullandığı bir platform. Bu basitleştirme sayesinde restoranların doğrudan menü yüklemesine imkan veren özelleştirme seçenekleri bulunuyor.

Deutsche Bank’a göre, küçük işletmeler Facebook’un yıllık 70 milyar dolarlık reklam gelirinin yüzde 75’ini oluşturuyor. Bu veri göz önünde bulundurulduğunda kampanyanın küçük işletmelere odaklanması şaşırtıcı değil.

Künye

Müşteri: Facebook
Ajans: Droga5 NY
Küresel CCO: Neil Heymann
Yaratıcı Yönetmen: Thom Glover, Kia Heinnen
Kıdemli Metin Yazarı: Ben Brown, Dave Canavan
Kıdemli Sanat Yönetmeni: Jackie Moran, Patrick Horton
Prodüksiyon Şirketi: Riff Raff, Blinkink
Yönetmen: David Wilson
DOP: Benoit Soler
İdari Yapımcı: Matthew Fone
Yapımcı: Kate Brady
Düzenleme: The Quarry
Post Prodüksiyon: MPC London

Görsel: YouTube