Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayal Gücüne Yeni Bir Katman

Hayal Gücüne Yeni Bir Katman

Facebook’un çatı şirketi Meta, ilk kampanyasıyla metaverse hedeflerine ve sınırsız hayal gücüne vurgu yapıyor.

Bilindiği üzere Mark Zuckerberg ekim ayının sonunda çevrim içi olarak gerçekleştirilen Facebook Connect etkinliğinde Facebook’un yeni çatı şirket ismini Meta olarak duyururken şirketin metaverse vizyonunu hakkında fikirlerini paylaştı. Şirket bu değişim ardından ilk büyük pazarlama hamlesini de metaverse’ü sembolize eden ve sınır tanımayan özgürlüğe vurgu yapan kampanyasıyla gerçekleştiriyor.

Çatı şirketin adının duyurulmasından iki hafta sonra yayınlanan ilk kampanya The Tiger & The Buffallo, Droga5 New York ve Facebook Creative X imzası taşıyor. Kitleleri metaverse’ün sonsuz olasıları konusunda heyecanlandırmak ve şirketin vizyonunu paylaşmak isteyen Meta, hayal gücünün metaverse’ü nasıl tanımlayacağı konusunda hiçbir sınırının olmayacağının altını çiziyor. Bir grup arkadaşın müze ziyaretine odaklanan reklam filmi bir zamanlar 2 boyutlu olan şeylerin 3 boyuta geçişini işliyor.

Hayalin ötesinde bir deneyim

Henri Rousseau’nun 1908 yapımı Fight between a Tiger and a Buffalo (Kaplan ve Buffalo Savaşı) tablosu önünde duran gençler, kaplanın bir anda canlanmasıyla kendilerini tablonun içinde buluyor. 20. yüzyılın başlarında yapılan avangart eserin içine ışınlanan gençler; flamingolar mandriller, tropik kuşlar ve yılanlarla çevrili bu evrende SL2’nin Way in My Brain parçasıyla birlikte ritim tutuyor.

Vahşi yaşamın ve tropik bitki örtüsünün içinde yeni bir deneyime yolcuk yapan gençler, metaverse’ün hayal bile edemeyeceğimiz şekilde sosyalleşmemize, öğrenmemize ve keşfetmemize imkan tanıyacağını göstermiş oluyor. Reklam filmi Meta’nın logosu ve This is going to be fun söylemiyle sona eriyor.

Künye

Müşteri: Meta
Ajans: Facebook Creative X
Ajans: Droga5 New York
Prodüksiyon Şirketi: Object & Animal
Yönetmen: Andrew Thomas Huang
Görsel Efekt: Electric Theatre Collective

Görsel: YouTube