Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birlikte Olursak Kaybetmeyiz

Birlikte Olursak Kaybetmeyiz

Facebook için Droga5 New York tarafından hazırlanan 90 saniyelik filmde fiziksel olarak bi arada olamasak da iletişimde olmanın gücü vurgulanıyor.

Yeni coronavirüs, diğer adıyla COVID-19 pandemisi ile birlikte insanlar evlerine çekildi ve yüz yüze iletişim birçoğumuz için neredeyse yok denecek kadar aza indi. Sokaklar, meydanlar, restoranlar artık boş. Ancak iletişimde olmak insanı değerli kılıyor. Dolayısla iletişimden, diğer insanları anlamaktan, bağlanmaktan vazgeçmemek gerekiyor.

Facebook’un kampanyasında COVID-19 sürecindeki ortaya çıkan hikayeler var

Droga5 New York tarafından Facebook için hazırlanan We are never lost if we can find each other (Eğer birbirimizi bulabilirsek asla kaybolmayız) başlıklı kampanya insana değerlerini yeniden hatırlatıyor.

90 saniyelik filmde COVID-19 salgını ile birlikte boşalan meydanların, alışveriş yerlerinin, tarihi ve turistik mekanların ıssız görüntülerinin yer alıyor. Varoluşu ile başa çıkmaya çalışan dünyanın dört bir yanından toplanan bu görüntüler bir parça hüzünlü hissettiriyor. Kullanılan sahnelerin gerçek hikayelerinden oluşması filme değer katıyor. Kimi sahneleri oldukça tanıdık geldiği görüntülerin ortak teması ise insanlar oluyor.

Fiziksel olarak olmasa da bir arada olabilmek

Görüntülere İngiliz şair Kate Tempest’ın 2019 yılında yayınladığı parça People’s Faces eşlik ediyor. bir şiir tadındaki parçanın sözleri insanı değerli yapan en büyük özelliğin diğer insanlar olduğunu vurguluyor. Özellikle fiziksel olarak ayrı kaldığımız bu zamanlarda insanlarla bağlı kalmaya çalışmak önem taşıyor. Teknoloji bu noktada devreye giriyor. Bu sayede insan fiziksel olarak bir arada olamasa da birlikte olma duygusunu kaybetmemiş oluyor.

Kampanya, izleyicileri Facebook’un COVID-19 destek sayfasını ziyaret etmeye ve yardımlar için kaynaklar bulmaya davet ederek sona eriyor. Never Lost önümüzdeki birkaç gün içinde ABD, İngiltere, Fransa, Avustralya ve Kanada’da yayınlanacak. Ulusal ve yerel televizyon kanallarının yanı sıra dijital kanallarda paylaşılacak.

Künye

Müşteri: Facebook, Inc.
Ajans: Droga5 NY
Müdür: David Droga
Küresel CCO: Neil Heymann
Yaratıcı Yönetmen: Jono Paull, Dustin Tomes, Thom Glover, Marybeth Ledesma
Sanat Yönetmeni: Paul Oberlin, Oscar Gierup
Metin Yazarı: Josh Dimarcantonio, Stacy-Ann Ellis
Design Director: Maria Wan
Senior Designer: Eli Hochberg
Motion Graphics Designer: Michael Gaynor
Chief Creation Officer: Sally-Ann Dale
Director of Film Production: Jesse Brihn
Executive Producer, Film: Mike Hasinoff
Producer, Film: Carlos Valvidia
Düzenleme: Second Child
Post Prodüksiyon: Blacksmith
Renklendirme: Mikey Pehanich
VFX: Iwan Zwarts
Müzik: Kate Tempest – People’s Faces
Ses: Wave

Görsel: YouTube