Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Salgın Döneminde Küçük İşletmelerin Hikayesi: Stories in Place

Salgın Döneminde Küçük İşletmelerin Hikayesi: Stories in Place

Vimeo tarafından hazırlanan 8 bölümlük Stories in Place serisi salgın döneminde mücadele veren küçük işletmeleri ön plana çıkarıyor.

Küçük işletmeler COVID-19’un ekonomik sonuçlarından en kötü şekilde etkilenenlerin arasında yer alıyor. Her birinin kendine has hikayesi geçmişle bağlarını kuvvetli kılıyor. Ancak kimi zaman bu bağlar ekonomik sonuçların altında ezilebiliyor. Dükkanların kapalı kalması küçük işletmeleri kapanma noktasına getiriyor. COVID-19 sürecinde küresel anlamda neredeyse tüm küçük işletmeler tam olarak bu durumu yaşıyor. Vimeo da bu işletmelerden bazıların hikayelerini dinlemek için Stories in Place isimli bir seri hazırladı. Seri küçük işletmelerin hikayelerini belgelerken onlara küçük de olsa maddi katkı sağlıyor.

8 farklı yapımcıdan 8 farklı küçük işletmenin hikayesi

Vimeo, Stories in Place projesi için daha önceleri platformun Staff Picks yaratıcıları içerisinde yer almış içerik oluşturuculardan başvuruda bulunasını talep etti. En iyi yetenekler arasında bulunan bu yaratıcılar değerlendirmeye alındı. En nihayetinde sekiz film yapımcısı (Law Chen, Danny Madden, Rachel Knoll, Morgan Maassen, Jesse Atlas, Yoko Okumura, Case Jernigan ve Réka Bucsi) kendileri için bir anlam ifade eden sekiz farklı küçük işletme hakkında filmler çekmek için görevlendirildi.

Seride yer alan her film salgın sürecinde işletme sahibi olan kişilere ve onların hikayelerine odaklanıyor. New York’taki bir Tayvan restoranından Brooklyn’deki küçük çizgi roman dükkanına kadar farklı hikayelere sahip küçük işletmelerin hikayesi ortaya konuluyor.

Stories in Place işleri bitme noktasına gelen işletmelerin ne gibi çözümler ürettiğini gösteriyor

Danny Madden, Los Angeles’taki küçük bisikletçi dükkanı olan Coco’s Variety’nin hikayesi animasyon üzerinden anlatıyor. Rachel Knoll tarafından hazırlanan Afrocontigbo, dans stüdyosunu çevrimiçi ortama taşımak zorunda kalan Korma Aguh-Stuckmayer’in hikayesine odaklanıyor. Seride hiç kuşkusuz dikkat çeken bir diğer hikaye ise Jeff Maassen’dan geliyor. Maassen babasının 40 yıldır deniz kestaneleri için dalış yapan babasının hikayesini araştırıyor. COVID-19 ile birlikte bitme noktasına gelen işin iç yüzü konuşuluyor.

Vimeo’dan işletmelere hibe desteği

Vimeo, içerik oluşturuculara üretimi sağlamaları için hibe sağladı. Ayrıca bu hibe çekimleri gerçekleştirilen ufak işletmeler için de uygulandı. Film yapımcılarına ve seçilen küçük işletmelere beşer bin dolar verildi. 12 günde filmlerin tüm çekimleri ve düzenlemeleri gerçekleştirildi.

Görsel: Vimeo