Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Pinterest ve Louvre Müzesi’nin Yeni İş Birliği

Pinterest ve Louvre Müzesi’nin Yeni İş Birliği

İçerik yaklaşımını yenileyen Pinterest, video odaklı yeni stratejisinin ilk iş birliğini Louvre Müzesi ile gerçekleştirdi.

Kendisini ürünlere odaklanan bir ‘keşif platformu’ olarak tanımlayan Pinterest, içeriklerinde videoların ve canlı yayınların ağırlığını arttırmaya hazırlanıyor. Bu bağlamda ilk iş birliğini dünyanın en büyük sanat müzesi olan Louvre Müzesi ile gerçekleştirdi. İş birliği kapsamında kullanıcıların uygulama içindeki video içerikler aracılığıyla müzede yer alan eserleri deneyimlemelerini sağlayacak projenin detayları paylaşıldı.

“Louvre’a Bir Bakış” adlı 10 videodan oluşan seride, müzenin şimdiye kadar ön plana çıkarılmayan veya kamuoyuna açılmayan yüzyıllık mimarisinden bölümlere ve eserlere yer veriliyor. Sanatseverleri sahne arkasına götüren video serisi, farklı bir bakış açısı sunarak müzenin görünmeyen unsurlarını da ilk kez bu kadar detaylı olarak kamuoyuna açılıyor.

“Louvre’a Bir Bakış” serisinin ilk beş videosuna müzenin resmi Pinterest hesabından erişilebiliyor. Geri kalan beş video çalışması ise 2023 yılının ilk çeyreğinde paylaşılacak. Fransızca ve İngilizce olarak sunulan seri, Fransa, İtalya, İspanya, Birleşik Krallık, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Pinterest’in “Günlük İlhamlar” sayfasında yayınlanıyor.

2012’de açılan Louvre Müzesi’nin Pinterest hesabı, her ay ortalama 230 bin görüntüleme alıyor. Platformun en popüler kategorilerinden birinin sanat olduğu göz önüne alınırsa, Pinterest için Louvre Müzesi’nden daha iyi bir iş ortağı düşünülemez. Öte yandan yeni video içerik stratejisi ile etki alanını genişletmek isteyen şirket, uygulama içi satışa ilgi duyan her platform gibi canlı yayın alışveriş entegrasyonunu da yakın zamanda gerçekleştirmeyi planlıyor.

TikTok sendromuna yakalanan son platform: Pinterest

Platformda hali hazırda ürün pinleri aracılığıyla e-ticaret sitelerine yönlendirme yapılarak alışveriş yapılabiliyor. Pinterest yeni stratejisine dair yaptığı açıklamada, “Amaç yaratıcılardan oluşan bir ekosistem geliştirmek, içerik üretimini zenginleştirmek ve Pinterest’teki canlı yayın akışını hızlandırmak. Önümüzdeki aylarda Pinterest’in yemek pişirme, seyahat, dekorasyon gibi temel kategorilerinde daha özgün programlar sunulacak.” ifadelerini kullandı.

Pinterest geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Idea Pins ile çevrimiçi görsel bir pano olmaktan çıkarak içerik oluşturucu bir platforma dönüşümünün ilk adımını atmıştı. Idea Pins ile kullanıcılar video, fotoğraf, müzik ve diğer düzenleme araçlarının bir kombinasyonunu kullanarak kısa videolar hazırlayabiliyorlar.

Pinterest’in TikToklaşma çabası olarak yorumlanan Idea Pins içerikleri bu yıl içinde reklamverenlere de açıldı. Son olarak müzik kitaplığını genişletmek amacıyla Warner Music Group, Warner Chappell Music, Merlin ve BMG ile yapılan yeni lisans anlaşmaları kapsamında bu müzik şirketlerine bağlı sanatçıların tüm parçalarının Idea Pins formatında kullanılabileceğini duyurdu.

Görseller: Pinterest, Twitter, Instagram