Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kinetik Çiçek Bahçesi

Kinetik Çiçek Bahçesi

Casey Curran çiçek temalı kinetik çalışmalarına "Parable of Gravity" adlı yeni bir yerleştirme ekledi.

Casey Curran çiçek formundaki kinetik heykelleriyle tanınan bir sanatçı. Pirinç telleri kullanarak yaptığı kinetik çiçekleriyle oldukça ses getirmişti. Sanatçı Parable of Gravity adlı yeni yerleştirme projesinde ise kağıt kesme sanatını heykellerine taşıyarak büyüleyici bir çiçek bahçesi yaratmış.

Kağıttan flora

Seattle’da MadArt’ta 17 Nisan’a kadar sergilenecek olan yerleştirme çalışması Parable of Gravity, izleyicide bir nebze distopya hissi uyandırıyor. Çünkü narin çiçek bahçesinin altında karanlık görünümlü kafesler de görünür durumda. Curran nabız gibi atan bitki bahçesini 20 adet kafesten kulenin üzerine yerleştirmiş. Kalın bir çamur tabakasıyla kaplanmış olan bu kafes yapılar, yerleştirmenin en dış çeperinde sekiz fite (2,44 metre) kadar yüksekliğe çıkabiliyor. Yerleştirmenin dikkat çekici parçalarından biri de havada süzülüyormuş gibi görünen bir figür. Bu figür de çiçeklerle aynı dokuya sahip. Bu figürün gövdesi de yerleştirmenin geri kalanında olduğu gibi, lazerle kesilmiş polyester çizim kağıtlarından yapılmış çiçeklerle kaplı. Figürün üzerindekiler de dahil olmak üzere yerleştirmenin tamamında çiçeklere hareket veren sistem, kranklardan ve küçük motorlardan oluşuyor.

Yerleştirmenin diğer ucunda içi boş, alüminyum bir asteroit asılı duruyor. Bu asteroit, 951 Gaspra’dan sonra modellenmiş. 951 Gaspra, Galileo uzay aracı ile 1991’de görüntülenmiş ve böylece insanlığın ayrıntılı olarak gözlemleyebildiği ilk kaya kütlesi olmuş. Anchor of Janus isimli bu büyük heykel, hem Janus isimli Roma tanrısına hem de Gotik katedrallerdeki karmaşık motiflere atıfta bulunuyor.

Parable of Gravity

Curran, bir açıklamasında yerleştirme hakkında şunları söylemiş:

Bu mitolojik, mimari ve astronomik yakınsama, yalnızca doğal dünyayla bağlantımızın bilimsel ve ruhsal yönlerini dikkate almakla kalmıyor. Aynı zamanda kültürel mirasımızı ve geçmişteki teknolojik gelişmelerin bugün yaşamlarımızı ve deneyimlerimizi nasıl etkilediğini de ele alıyor. Dahası, Janus’a atıfta bulunarak, taşıdığı tüm olumlu ve olumsuz sonuçlarla birlikte insan ilerlemesinin ikili doğasını kabul ediyor.

Casey Curran’ı Instagram’ı ve Vimeo kanalı üzerinden takip edebilirsiniz.

Parable of Gravity Parable of Gravity