Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Portland’ı Ziyaret Etmenizi Öneren Absürt Animasyonlar

Portland’ı Ziyaret Etmenizi Öneren Absürt Animasyonlar

Travel Portland, şehrin kendine has ve tuhaf yönlerini ön plana çıkartan Go Somewhere Different başlıklı animasyon serisi yayınladı.

Travel Portland, şehrin ekonomik değerini yükseltmek Portland’a değer katmak amacı ile şehre olan seyahat talebini arttırmaya çalışıyor. Bunu yaparken de Portland’ın kimliğini ve değerlerini ziyaretçilere hissettirecek cesur, yenilikçi ve bağlayıcı deneyimleri ön plana koyuyor. Travel Portland, 2018 yılında Portland’a gelen ziyaretçilerin şehirde 5,3 milyar dolar harcadığını belirtiyor. Kar amacı gütmeyen pazarlama ve yönetim organizasyonu şehre olan ilgiyi daha da artırmak için Portland’ın doğasını, kültürünü ve tarzını yansıtan bir dizi animasyon film yayınladı.

Beklenmedik görsellere ve içeriğe sahip animasyonlar Portland şehrine davet ediyor

30, 16 ve 7 saniyelik filmlerin her biri Portland’ın kendine has duruşunu içeriyor. Portland şehri denince akla gelen özelliklerin yansıtıldığı Go Somewhere Different (Farklı Bir Yere Git) serisi için hazırlanan animasyonların garipliği ise üst seviyede. Wieden+Kennedy Portland tarafından oluşturulan kampanya, birçok şehirden daha tuhaf olduğu yönünde kamuoyuna sahip Portland şehrinin bu özelliklerini göstermekten çekinmiyor.

Örneğin birçok şehirdeki en tanınmış caddeler lüks markalarla dolu iken Portland’ın en ünlü caddeleri için durum daha farklı. Şehrin en ünlü caddelerinde vintage ve benzeri tarzlarda ürünler satan birçok ucuz mağaza bulunuyor. Ajans şehre has bu özelliği kampanya için kullanıyor. Şehrin doğal ortamı ise ziyaret eden turistler tarafından en çok bilinin konular arasında yer alıyor. Ancak Wieden+Kennedy Portland doğal ortamı doğrudan göstermek yerine muzip ağaçlar içeren animasyon hazırlıyor.

Farklı illüstratörlerin elinden çıkan kampanya canlılık ve çeşitlilik sunuyor

Londra merkezli Strange Beast prodüksiyon şirketinin yapımını üstlendiği kampanyanın animasyonları Alexandre Louvenaz, Joseph Melhuish, Laura Jayne Hodkin ve Brendan Conroy tarafından yönetildi. İllüstrasyonlar ise Parallel Teeth, Laura Jayne Hodkin, Eva Cremers, Guy Field, Sebaldo, Alex Jenkins, Brendan Conroy, Nick Stokes tarafından hazırlandı. Yaratıcı Yönetmen Andy Martin kampanyanın zorluğunun da işte tam olarak bu noktada başladığını belirtiyor. Farklı animasyon ve illüstrasyon teknikleri kullanan sanatçıların eserlerini bir araya getirmek ve bunu kampanyaya entegre etmenin oldukça meşakkatli bir iş olduğuna değiniyor. Martin, yetenekli sanatçıların her birinin kendi stillerini ortaya koyduğunu ortaya çeşitli ve canlı bir kampanya çıktığını söylüyor.

“Go Somewhere Different” sloganı ile gerçekleşen kampanyada yer alan tüm animasyonları Travel Portland’ın YouTube sayfası izleyebilirsiniz.

Künye

Müşteri Travel Portland
Ajans: Wieden+Kennedy, Portland
İdari Yaratıcı Yönetmen: Eric Balwin, Jason Bagley
Yaratıcı Yönetmen: Jarrod Higgins, Lawrence Melilli, Andy Martin
Sanat Yönetmeni: Laura Wood, Nick Stokes, Jesica Marquez
Metin Yazarı: Mike Egan, Andy Laugenour, Gus Solis
İdari Yapımcı: Heather Smith Harvey
Tasarım: Karen Koch, Cathy Ormerod, Danielle McCoy, Fazel Sayeh, Taylor Geick
Prodüksiyon Şirketi: Strange Beast
Yönetmen Alexandre Louvenez, Joseph Meluish, Laura Hodkin, Brendan Conroy
İdari Yapımcı: Kitty Turley
İllüstrasyon: Parallel Teeth, Laura Jayne Hodkin, Eva Cremers, Guy Field, Sebaldo, Alex Jenkins, Brendan Conroy, Nick Stokes
Düzenleme: WK Motion
Editör: Jeff Ackley
VFX: WK Motion
Mix: Joint Editorial
Ses: Noah Woodburn, Natalie Huizenga

Görsel: YouTube