Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Soyut Resimlere Gizlenen Yüzler

Soyut Resimlere Gizlenen Yüzler

Lee Wagstaff, tekrarlayan motiflerden oluşan tablolarının içine yapay zeka tarafından yaratılan yüzler gizliyor.

Lee Wagstaff’ın tablolarına nasıl baktığınıza bağlı olarak gördüğünüz şeyler değişiyor. Yalnızca tekrarlanan desenler veya portreler görebilirsiniz. Berlin’de yaşayan İngiliz sanatçının yağlı boya tabloları, ilk bakışta tek renkli geometrik desenlerden oluşuyor. İzleyici, tablolara belli bir mesafeden baktığında tabloların içinde gizlenen yüzleri görebiliyor.

Değişen çizgi kalınlıkları ve farklı renk tonlarıyla yaratılan optik oyunlar

Wagstaff, çalışmalarında yapay zeka tarafından oluşturulan yüzleri tasvir ediyor. Dolayısıyla bu yüzler gerçek dünyada var olan insanlara ait değil. “Bu resimlerle, orijinal yüzlerden gelen görüntü verilerinin nasıl değiştirilebileceğini, kaldırılabileceğini veya kamufle edilebileceğini ve yine de orijinal biçimlerin özünü koruyabileceğini görmek istedim.” diyor sanatçı.

Lee Wagstaff

Bir portreyi desenlere entegre etmek için Wagstaff tasarımda çok hassas değişiklikler yapıyor. Örneğin “Morphic Resonance” adlı yukarıdaki tabloda, kilit bölgelerdeki (kaşlar, gözler, burun ve dudaklar) halkaların kalınlıklarını artırarak yüzü şekillendirmiş. Yine diğer tablolarında da açık – koyu geçişler ve kontur kalınlıklarını değiştirme gibi yöntemlerle hareket ettiği görülüyor.

Wagstaff’ın internet mağazası üzerinde diğer tablolarına ve baskılarına göz atabilir, Instagram’ı üzerinden yeni çalışmalarını takip edebilirsiniz.

Lee Wagstaff Lee Wagstaff