Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Her Kanal Bir Anda Netflix Olursa

Her Kanal Bir Anda Netflix Olursa

Netflix'in Türkiye yapımı Aşk 101 dizisinin ikinci sezonunun tanıtıldığı Tribal Worldwide İstanbul imzalı reklam filminde tüm televizyonlar aynı anda Netflix oldu.

Netflix Türkiye’nin popüler dizilerinden Aşk 101 ikinci ve son sezonuyla 8 bölüm halinde 30 Eylül’de yayınlandı. Netflix’in Türkiye’deki üçüncü orijinal dizisinin ikinci sezonunun yayınlanmasından önce Tribal Worldwide İstanbul imzalı reklam filmi de bir anda televizyon kanallarını ele geçirdi ve dizinin ikinci sezonunu tanıtımını farklı bir şekilde gerçekleştirdi.

Netflix’in ikonik giriş müziği tüm kanallarda

Tribal Worldwide İstanbul, “Bir akşam bütün televizyonlar aynı anda Netflix oldu.” yazısıyla paylaştığı reklam filmi izleyicilere yanlışlıkla televizyonlarının ayarlarıyla oynadığını hissettirdi. Markanın kendisiyle özdeşleşen ve klasikleşen kısa giriş müziği bir anda tüm kanallarda yankılandı. Üç saniyelik iki notalı giriş müziğinin ardından hesap giriş ekranı ve ana ekran sırasıyla belirdi. Aşk 101’in ikinci sezonun fragmanının gösterilmesinin ardından dizinin 30 Eylül itibariyle gösterimde olduğu bilgisi paylaşıldı ve reklam sana erdi.

Bütün televizyonların bir anda Netflix olduğu reklam filmine sosyal medyadan oldukça olumlu geri dönüşler geldi. Aniden her kanalın bir anda Netflix’e bağlandığı gibi bir algı oluşturması birçok kişiyi şaşkına uğrattı. Tahmin edileceği üzere çoğu kişi akıllı televizyonlarından yanlışlıkla Netflix tuşuna bastığını düşünürken Netflix üyeliği bulunmayanların da bir anda platformun ara yüzüyle karşı karşıya kalması onlar için ufak bir kafa karışıklığı yarattı.

Benzer bir kampanya daha önce 2019 yılında Peak Games tarafından gerçekleştirilmişti. Türkiye’de yayın yapan 41 ulusal ve yerel televizyon kanalında eş zamanlı yayınlanan reklam filminde mobil oyun şirketi yeni ekip arkadaşları aradığını duyuruyordu. Söz konusu reklam filminin 2017 yılında Audi tarafından paylaşılan Audi Safety Code isimli reklam filminden oldukça esinlenmiş olması sosyal medyada gündem olmuştu. Biraz daha geçmişe gidersek Cem Uzan’ın Genç Parti’yi kurduğunu açıkladığı konuşması da 18 televizyon kanalından aynı anda yayına girmişti.

Künye

Marka: Netflix
Pazarlama Direktörü: Yasemin Dormen
Yaratıcı Pazarlama Prodüktörü: Özge Budunç
Ajans: Tribal Worldwide Istanbul
Ajans Başkanı ve Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Arda Erdik
Ajans Başkan Yardımcısı ve Yaratıcı Yönetmen: Başar Bellisan
Yaratıcı Ekip: Merve Selamet, İsmail Anıl Güzeliş, Emre Karaca, Batuhan Odabaşı, Rana Duran, Nur Akyürek
Ajans Başkan Yardımcısı ve Müşteri İlişkileri Direktörü: Alp Gürsoy
Grup Account Direktör ve Yönetici Ortak: Emir Medina
Müşteri İlişkileri: Melis Hasanoğlu
Stratejik Planlama Direktörü: Ceren Şehitoğlu
Medya Ajansı: Wavemaker Turkey
Managing Partner, Client Solutions: Sercan Doğan
Yönetmen, Client Solutions: Pınar Mecit
Sr. Executive, Client Solutions: Ceren Ulus

Görsel: YouTube