Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Welcome Store Kanadalılarla İlgili Ön Yargıları Test Ediyor

The Welcome Store Kanadalılarla İlgili Ön Yargıları Test Ediyor

Uniqlo Kanadalılar için yerleşmiş nazik, iyi kalpli, sevecen gibi olumlu yargıları deneysel bir yolla inceleyerek, The Welcome Store'u Kanada'ya yeni gelmiş kişilere hediye edilmiş gömleklerle doldurdu.

Uniqlo hem teknolojiyi hem de sade çizgileri taşıyan koleksiyonlarıyla tanınan bir Japon giyim markası. Hem müşterilerinin memnuniyetini arttırabilecek sesli mobil alışveriş asistanı Uniqlo IQ gibi teknolojik yatırımlarda, hem de termal giyim koleksiyonu HEATTECH gibi tasarımlarda adından söz ettirmeyi başaran bir marka. Yalnızca bunlarla sınırlı kalmayan ve neden giyindiğimizi felsefi açıdan da sorgulayan Uniqlo, Kanada’da 2017 yılında gerçekleştirdiği reklam kampanyası The Welcome Store ile, müşterilerini ne kadar iyi tanıdığını da gösterdi.

Kanadalılar hakkında ilk aklınıza gelen özellikler nedir? Bir çoğunuzun aklına nazik, iyi kalpli, sevecen gibi oldukça olumlu özellikler geldiğine eminim. Uniqlo, gerçekleştirdiği deneysel reklam kampanyası The Welcome Store ile bu ön yargıları test etme imkanı buldu. Bu proje için, bomboş bir dükkanda Uniqlo, Kanadalılara, Kanadalılara özgü tarzda gömlekler hediye edeceğini duyurdu. Dükkana gelen kişiler gömleklerin üzerinde, isterlerse gömlekleri kendilerine alabileceklerine, isterlerse de Kanada’ya yeni gelmiş kişilere hediye edebileceklerine dair bir not buldu. Gömlekleri çok beğenen Kanadalılar için seçim yapmak çok da zor olmadı ve dükkanın duvarları, ülkeye yeni gelmiş kişilere hediye edilmek üzere ayrılmış gömleklerle doldu. Gömleklerin üzerinde, hediye edilecekleri kişilere mesajlarını iletme fırsatı da bulan Kanadalılar, kendilerine adanmış bu güzel özellikleri bir kez daha hak ettiklerini kanıtladı.

Peki ya sen olsan ne yapardın?

 

Künye:

Reklam Ajansı: Rethink, Canada
Prodüksiyon Şirketi: Mile Inn
Post Prodüksiyon Şirketi: Skin + Bones, The Faculty
Yaratıcı Yönetmen: Mike Dubrick, Joel Holtby, Leia Rogers, Chris Staples, Ian Grais
Sanat Yönetmeni: Zachary Bautista
Metin Yazarı: Andrew Chhour
Strateji: Stacy Ross, Hannah Newport
Yapımcı: Heather Blom
Baş Yapımcı: Leanne McLellan
Yönetmen: Yan Dal Santo
Editör: Marka Rankovic
Görüntü Yönetmeni: Simon Shohet
Marka Yöneticisi: Kai De Bruyn Kops

Görsel: Youtube