Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
7 Renk Seçeneği ile M1 İşlemcili iMac

7 Renk Seçeneği ile M1 İşlemcili iMac

Apple, çevrimiçi gerçekleştirdiği Spring Loaded etkinliğinde baştan aşağı yenilenen iMac modelini tanıttı.

Apple, 20 Nisan’da Türkiye saati ile 20:00’de gerçekleştirdiği Spring Loaded isimli özel etkinliği ile yeni ürünlerini tanıttı. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen etkinlik Apple Park’ta CEO Tim Cook’un konuşmasıyla başladı. iPhone 12 ve iPhone 12 Mini için gelen yeni mor renk seçeneği, Apple Card, yeni kumandasıyla birlikte Apple TV, eşyaları bulmaya yardımcı olan AirTag, Yeni iMac ve iPad Pro tanıtıldı.

Yeni iMac daha hızlı ve daha ince

Tanıtılan ürünlerden biri farklı renk seçenekleri ve yeni M1 işlemcisi ile karşımıza çıkan iMac’ler oldu. Performans anlamında büyük değişiklik yaşandığını vurgulayan Apple, yeni iMac’in grafik işlemci yönünden 2 kat daha hızlı makine öğrenimi anlamında ise 3 kat daha hızlı çalışacağını söyledi. Yeni iMac, 4.5 çözünürlük değerindeki retina ekranı 11.3 milyon piksel değeriyle dikkat çekiyor. Ayrıca MacOS Big Sur kullanacak iMac’ler önceki modele göre yüzde 85 daha hızlı CPU’ya sahip olacak.

imac

24 inç boyuta sahip yeni iMac’ler ince tasarımı ile dikkat çekiyor. Sadece 11,5 mm kalınlığa sahip modelde arka kısımda yer alan çıkıntılı kavisli bölüm artık yok ancak ön tarafta ekranın altındaki alan hala duruyor. Apple ürünün hacminin yüzde 50’den fazla azaldığının bilgisini veriyor. Apple ayrıca cihazın önceki modellere göre yüzde 50 daha sessiz çalıştığını da paylaştı. M1 çipli iMac’ler önceki modellerde yer alan sistem yerine arka kısmında iki küçük fana sahip olacaklar.

Yeni iMac; Mavi, yeşil, pembe, gümüş, sarı, turuncu ve mor olmak üzere 7 farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. Kimlik doğrulama için Touch ID içeren kablosuz klavyesiyle birlikte geliyor. 1080 piksel çözünürlüğündeki kamerası ise farklı ışıklar altında en iyi performansı sunuyor.

8 GB RAM ve 256 GB hafıza ile gelen temel model 16 GB RAM ve 2 TB depolama alanına kadar yükseltilebiliyor. Türkiye’de 30 Nisan’dan sonra sipariş verilebilecek yeni iMac modelleri 2021 Mayıs’ının ikinci yarısından sonra satışa sunulacak. Türkiye başlangıç fiyatı 14.499 TL olarak açıklandı.

Görsel: Apple