Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Daha Büyük ve Daha Gelişmiş Ekranıyla Apple Watch Series 7

Daha Büyük ve Daha Gelişmiş Ekranıyla Apple Watch Series 7

Apple, 14 Eylül’de gerçekleştirdiği etkinlikte daha büyük ve daha gelişmiş bir ekrana sahip Apple Watch Series 7’yi duyurdu.

Apple, dün (14 Eylül) gerçekleştirdiği California Streaming etkinliği ile iPhone 13 serisi başta olmak üzere 9. Nesil iPad, Apple Watch Series 7 gibi yeni ürünlerinin duyurusunu gerçekleştirdi. Türkiye saati ile 20:00’de başlayan ve yaklaşık 1 saat süren etkinlik Tim Cook’un açılış konuşmasıyla başladı ve ardından ürünler tanıtıldı.

Şimdiye kadarki en büyük Apple Watch modeli olma özelliği taşıyan Apple Watch Series 7’nin ekranı yaklaşık yüzde 20 daha büyük ve Apple Watch Series 6’ya göre yüzde 40 daha ince (1,7 mm kalınlığa sahip). Akıllı saat, kaydırılabilen veya dokunulabilen yeni bir QWERTY klavye sayesinde aygıt içi yapay öğrenme teknolojisinin yardımıyla sözcükleri tahmin ederek metin yazımını kolaylaştırıyor.

Daha uzun pil ömrüne sahip daha dayanıklı bir Apple Watch

Daha dayanıklı ve daha kalın ön kristaliyle şimdiye kadarki en dayanıklı Apple Watch, çatlamalara karşı artık daha dirençli. Ayrıca toza ve suya dayanıklı. Ekranın yüzde 70 parlak olması sayesinde Apple Watch Series 7’nin gün ışı altında kullanımın da daha rahat olacağını söyleyebiliriz.

Apple Watch Series 7, daha büyük ekranın yanı sıra pil ömrüyle de dikkat çekiyor. Şimdiye kadarki en uzun batarya ömrüne sahip Apple Watch olan yeni nesil ürün, tek bir şarj süresince 18 saate kadar kullanılabiliyor.

Yeni Apple Watch elektriksel kalp sensörü, EKG uygulaması ve Kanda Oksijen sensörü gibi özellikleriyle sağlık ve zindelik alanında uygulamalar sunmaya devam ediyor. Düşme algılama özelliği güncellenerek ve optimize edilerek bisiklet sürme ve antrenman gibi diğer aktivitelerde de kullanılabilecek şekilde geliştiriliyor. Bu özellikler kullanıcının genel sağlık durumunu iyileştirmesine yardımı olacak farkındalık uygulamalarına da sahip watchOS 8 ile birlikte sunulacak.

Yüzde 100 geri dönüştürülmüş ürünler iPnone 13 serisinde ve bu yılki yeni nesil iPad’de olduğu gibi Apple Watch Series 7’de de karşımıza çıkıyor. Beş yeni renk seçeneği bulunan (gece yarısı, yıldız ışığı, yeşil, mavi, kırmızı) Apple Watch Series 7, Daha önce kullanıma sunulmuş Apple Watch kayışlarıyla da kullanılabilecek.

Apple Watch Series 7 yurt dışında 399 dolar’dan satışa sunulacak. Ürünün bu sonbaharda Türkiye’de de satışa sunulması bekleniyor. Saatin Türkiye fiyatı ise henüz belli değil.

Etkinlikte Apple Watch Series 7’nin tanıtıldığı bölümü aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: Apple