Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Fiş Şeklinde Tasarlanmış Albümler ve Parça Listeleri

Fiş Şeklinde Tasarlanmış Albümler ve Parça Listeleri

Travis Scott, Playboi Carti ve Tyler, the Creator’ın albümlerindeki parçalar fiş formatına uygun olacak şekilde yeniden tasarlandı.

Bugüne kadar farklı tasarımlara ve dokunuşlara sahip albüm kapaklarını haberlerimize taşımıştık. 3B baskı ile yaratılan, bir tür hamur kullanarak devre kartı şeklinde tasarlanan kapaklar gördük. Sadece emojilerden oluşan albüm kapaklarının yanı sıra favori albümlerine alternatif kapak tasarımı hazırlayan tasarımcılar vardı. Kapak tasarımları dışında albümleri farklı şekilde yorumlayan çizerler de oldu. Amaory B Portorreal isimli çizer de Kanye West albümlerinin her birini ev olarak görselleştirdi.

A$AP Rocky, Travis Scott, Drake, Billie Ellish gibi sanatçıların nostaljik oyuncaklarını tasarlayan Euphoric Supply isimli Instagram kullanıcısı da albümlerde yer alan parçalar üzerinden bir yaratım gerçekleştiriyor. Albümdeki parçaları dizmek için alternatif bir tasarım hazırlıyor. Tasarımcı alışveriş fişlerinin görsel düzenini albümlerde yer alan parçalara göre uyarlıyor. Albümde yer alan şarkıları bir fiş üzerinde sıralanıyor.

Fişlere gizlenmiş küçük sürprizler

Yapılan fiş tasarımları arasında Travis Scott’tan ASTROWORLD albümü, Playboi Carti’nin Die Lit albümü ve Tyler, the Creator’ın 2019 Mayıs’ında çıkan albümü IGOR bulunuyor. Fişlerin başında albümün ve sanatçının ismi, toplam bölümünde ise tüm albümün süresi bulunuyor. Ayrıca ASTROWORLD ve IGOR albümlerinin kendine has font tasarımları fişlerde de kullanılıyor.

Albüm içeriklerinin yer aldığı fiş tasarımlarının en alt kısmında bir de barkod bulunuyor. Her fiş için ayrı bir algoritma belirleyen tasarımcı sayılarla bir mesaj iletiyor. ASTROWORLD barkodunda “Really wish you were here” kodlanırken IGOR albümünde “Igor was here” sonucuna ulaşılıyor. Playboi Carti’nin albümünde ise bir meme haline gelen şarkı sözleri “My shtummy hurt” ifadesi yer alıyor.

Die Lit ve ASTROWORLD albümlerinde yer alan QR kodları okutursanız albümlerin içinde yer alan bir parçayı dinleyebilirsiniz.

Fiş tasarımı dışında ürünler de bulunuyor

Tasarlanan diğer ürünler arasında sanatçıların yer aldığı holografik Pokemon kartları, Hot Wheels tarzı paketlenmiş ürünler ve hatta Nintendo 64 kasetlerinden oluşan seriler bulunuyor. Bu ürünlerden bazıları sınırlı sayıda internet sitesinden de satışa çıkıyor. Ancak ürünlerini oldukça az üretildiği ve belirli bir zamanda satışa çıkmadığı için kısa sürede tükeniyor. Tasarımları yakından takip etmek için @euphoricsupply hesabını takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

@billieeilish ?

A post shared by Euphoric Julian (@euphoricsupply) on

View this post on Instagram

Testing!!⚠️⚠️

A post shared by Euphoric Julian (@euphoricsupply) on

Görsel: Instagram