Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
2015’in En Sevdikleri Albümlerine Kapak Tasarlayan 10 Sanatçı

2015’in En Sevdikleri Albümlerine Kapak Tasarlayan 10 Sanatçı

10x15 topluluğu, 2015'teki favori albümlerine alternatif kapak tasarımları hazırlayarak yılın özetini kendi dilleriyle görselleştiriyor.

Aralık ayı her zaman sene kapatma olarak anılıyor. Hiçbir zaman soğukları ve kışı karşılama veya “Kestane de ne güzeldir bu mevsimde.” hissiyatı hakim düşünce olmuyor. Nasıl ki Temmuz ve Ağustos, tam tatil mevsimiyse Aralık da geçen yıl boyunca yaptıklarımızı taramaya adanmış bir ay. Muhasebe ve finanstan müziğe kadar her alanda bu gözden geçirmeye tanık oluyoruz.

10×15 isimli topluluk da her yıl 10 sanatçıyla bir araya gelerek, o sanatçıların gönlünde yer eden 10 albüme kapak tasarımı yapmasını rica ediyor. Ortaya ise benzer veya farklı albümlerden oluşan 100 farklı kapak tasarımı ve bir yılın özeti çıkıyor. Hemfikir olduğumuz, ayrıştığımız noktalarda 10 sanatçının kendi dillerine tanık olmak ve gönlümüzdeki albümlerle kıyaslamak da işin en büyük heyecanı oluyor. 

10’dan geri sayarak listeleri yayınlayan 10×15, şu ana kadar 4. sıraya kadar ilerledi ve favori ilk 3 albüm de önümüzdeki günlerde kademeli olarak yayınlanacak. Albümleri ve kapak tasarımlarını hatırlamak için önce orijinalleri ardından 10×15 bünyesindeki tasarımları listeleniyor.

2014 için yapılan çalışmayı da 10×14 üzerinden inceleyebilirsiniz.

Grimes – Art Angels, Eric R. Mortensen

Four Tet – Morning/Evening, Jen DeRosa

Jamie XX – In Colour, Maxwell Holyoke-Hirsch

Empress Of – Me, Damien Correll

Panda Bear – Panda Bear Meets The Grim Reaper, Damien Correll

Kendrick Lamar – To Pimp A Butterly, Maxwell Holyoke-Hirsch

Beach House – Depression Cherry, Eric R. Mortensen

Thundercat – The Beyond / Where the Giants Roam, Maxwell Holyoke-Hirsch

Arca – Mutant, Maxwell Holyoke-Hirsch

Görsel; 10×15