Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Mevsimler UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Girsin!

Mevsimler UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Girsin!

Bergans ve WWF tarafından başlatılan Save the Season kampanyası mevsimlerin UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde olmasını talep ediyor.

Dünya kendi döngüsünde soğuma ve ısınma dönemlerini geçiriyor. Dünyanın eksen ve yörünge hareketlerinden ortaya çıkan dönemsel değişimlere Milankovitch cycle (Milankoviç döngüsü) adı veriliyor. Bu döngü on binlerce yıl içinde gerçekleşiyor. Isınma evresinde bulunan dünyanın sıcaklığının belli bir oranda artması normal. Ancak şu anda insan kaynaklı etkilerin sonucunda bu değişim tahmin edilenden hızlı gerçekleşiyor. İklim krizi ile birlikte mevsimlerin de dünya çapında kaybolma riski artıyor.

Bergans Norveç hükümetine başvuruda bulundu

Bu riske dikkat çekmek isteyen dış giyim markası Bergans ve WWF (World Wide Fund for Nature) Norveç İklim ve Çevre bakanlığına bir mektup gönderdi. Mektup Norveç’in mevsimleri UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne aday göstermesini talep ediyor. Eğer bu durum gerçekleşirse 197 üye ülkenin tamamı mevsimleri korumak ve dolayısıyla iklim krizini önlemek amacı ile bazı uygulamaları gerçekleştirmekle yükümlü olacak.

Pol tarafından hazırlanan Save the Season kampanyası Norveç hükümetine neden bir başvuruda bulunulduğunu gösteren içeriklere sahip. Görsel metaforlarla desteklenen reklam filminde Bergans CEO’su Jan Tore Jensen yer alıyor.

Mevsimlerin değişimi bitkilerden hayvanlara kadar her canlının hayatına dokuyor. Oslo, şu anda 70 yıl öncesine göre 18 gün daha az kış mevsimi yaşıyor. Bu değişim bitkilerin çiçek açma dönemini etkiliyor. Dolayısıyla arılar tohum taşıma dönemi kaçırabiliyor. Bu durum daha az bitkinin üremesine sebebiyet veriyor. Döngü bir kartopu gibi artarak büyümeye devam ediyor.

Mevsimler listenin on şartından dokuzunu karşılıyor

Halkın desteğini isteyen marka gerçekleştirdikleri başvuru sonrası bir de imza kampanyası başlattı. Mevsimler UNESCO Dünya Mirası Listesi’nin on şartının dokuzunu karşılıyor. Sadece fiziksel bir yer olmaması destekleyemediği madde oluyor. Mevsimleri korumak için UNESCO’ya adım atma çağrısında bulunuluyor.

Kampanya için şimdiden 56 farklı ülkeden imza toplanmış durumda. Marka, destek göstermek isteyenlerin savetheseasons.com adresinden imza kampanyasına katılması talep ediyor.

Künye

Müşteri: Bergans
CEO: Jan Tore Jensen
WWF Norway: Denise KohnPetúr NíelssonJuie Wentzel FrølandAdam Mattison-WardJon BjartnesRagnhild Elisabeth Waagaard, Sverre Lundemo
Ajans: Pol
Yaratıcı Ekip: Rikke Sofie Jacobsen, Anette Bellika Finnanger & Sara Marie Hoedneboe
Tasarım: Pia Emilie Lystad, Tom Lenartowicz & Ole Jakob Boe Skattum
Hesap Müdürü: Marius Eriksen
Planlama: Simon Karlsson
Müşteri Yöneticisi: Tone Boygard
Prodüksiyon Şirketi: Einar Film & Fortellinger
Yönetmen: Eivind Holmboe
İdari Yapımcı: Guri Neby
DOP: John Christian Rosenlund
Editör: Magnus Evensen – Shortcut
Ses: Petter Fagelund, David Placht – Shortcut
VFX: Torgeir Sanders – Gimpville
Müzik: Pablo Martin Caminero

Görsel: YouTube