Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünya Saati 2015 için Geri Sayım Başladı

Dünya Saati 2015 için Geri Sayım Başladı

Bu yıl dokuzuncusu yapılacak olan Dünya Saati eylemine günler kaldı. Eylem bu yıl 28 Mart’ta saat 20.30’da gerçekleşecek, alarmınızı kurmayı unutmayın.

2007 yılında Avustralya’da milyonlarca insan, ışıklarını 1 saatliğine kapatarak, iklim değişikliği ve diğer çevresel sorunlara dikkat çekti ve bugün bile devam eden Dünya Saati eyleminin tohumu atılmış oldu. Kısa sürede 7 kıtada, 150’den fazla ülkede milyonlarca insana ulaşarak dünyanın en büyük çevre hareketi haline geldi.

WWF-Türkiye’nin desteği ile 2008 yılından beri Türkiye’de de yapılan Dünya Saati eylemlerine binlerce kişinin bireysel katılımı dışında, Aya Sofya Müzesi’nden Dolmabahçe Sarayı’na, Kastamonu Kalesi’nden Ankara Opera Binası’na birçok anıtsal-tarihi yapı ve hatta Boğaz Köprüleri ve bazı camiler ışıklarını kapatarak destek verdi.

Balkon tarafından hazırlanan Dünya Saati 2015-Türkiye kampanya görselleri, dünyanın mücadele ettiği çevresel tehditlere karşı “İyi ama ben ne yapabilirim ki?” diyenlere konuyu ve “en azından” yapması gereken en basit şeyi, sade etkili bir yolla anlatmış.

Kampanyaya 28 Mart’ta ışıklarınızı kapatmanın yanı sıra, sosyal medyadan #DünyaSaati hashtag’ini kullanarak çekeceğiniz “parmak selfie”nizi paylaşarak destek verebilirsiniz. Tabii aslında en büyük destek; 28 Mart dışındaki diğer günlerde de gereksiz enerji kullanımından kaçınmak.

Kampanya görselleri:

https://vimeo.com/69953374
Görsel; WWF