Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Vietnam’ın Geçmişine Ait Motiflerle Süslü Robotlar ve Uçan Makineler

Vietnam’ın Geçmişine Ait Motiflerle Süslü Robotlar ve Uçan Makineler

Design by Reborn, "Rise of the Vietnamese Robots" serisinde Vietnam'daki eski pencere ızgaralarını robot heykellerine taşıyarak ölümsüzleştiriyor.

Vietnam, Saygon’da yer alan tasarım stüdyosu Design by Reborn; unutulmuş nesneleri, hikayeleri, fikirleri ve mimariyi yeniden canlandırarak yarattığı çağdaş sanat ve tasarım çalışmalarıyla tanınıyor. Rise of the Vietnamese Robots (Vietnam Robotlarının Yükselişi) adlı son projeleri için stüdyo, kolayca monte edilebilen sınırlı sayıda robot ve uçan makine heykelleri yarattı.

Saygon’un eski pencere ızgaraları Rise of the Vietnamese Robots serisinde

Benzersiz motiflerle süslü el yapımı manyetik ahşap blokların kullanıldığı robotlar, eski Saygon mimarisindeki canlı desenli pencere ızgaralarına gönderme yapıyor. Kentte modern binaların ve yapıların sayısı arttıkça, ızgara desenleri giderek standartlaşmış. Gelecek nesile bu eski mirası aktarabilmek için motifler robot formu üzerine aktarılmış.

Aslına bakarsanız bu robotlar sipariş veren kişiye bloklar şeklinde teslim ediliyor. Satın alan kişinin blokları birleştirebilmesi için görsel bir kılavuz (montaj şeması) eşliğinde geliyor robot. Satın alan kişi, kentte dolaşırken eski yapılarda heykeldekine benzer desenler gördüğünde, robottaki desenin anlamını daha iyi kavrayabiliyor belki de.

Serideki robotların ve uçan makinelerin fiyatları, 150-1800 dolar civarında değişiyor. Ön sipariş için Design by Reborn ile internet sitesi üzerinden irtibata geçmek gerekiyor.

Design by Reborn’un çalışmalarını Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Rise of the Vietnamese Robots Rise of the Vietnamese Robots Rise of the Vietnamese Robots Rise of the Vietnamese Robots

Montaj şemaları da başlı başına sanat eseri gibi:

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.