Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Metroda Nezaket Kuralları Hatırlatması

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Metroda Nezaket Kuralları Hatırlatması

Ankara Büyükşehir Belediyesi metro hatlarında uyulması gereken nezaket kurallarını hazırlamış olduğu abartılı ve eğlenceli bir video ile hatırlatıyor.

Büyük şehirlerdeki toplu taşıma araçları günlük hayatta vatandaşların rutin olarak en çok kullandığı ulaşım yolları arasında yer alıyor. Tabii bu kalabalık ile birlikte bazı hatalı ve kaba davranışlar da kurallara uyan diğer insanların sinirlerini bozan sonuçları ortaya çıkarıyor. İnenlere öncelik vermek, ikaz sesinden sonra metroya binmek için kapılara müdahale etmeye çalışmamak, seyahat sırasında diğer insanları rahatsız etmemek metro ulaşımındaki önemli nezaket kuralları arasında yerini alıyor.

Animatör ve hareket tasarımcı Berna Boz 2017 yılında #inenlereonceliktani isimli serisinde metro hatlarında inenlere yol vermeyen hatalı ve kaba davranışa hazırladığı animasyonlarla dikkat çekmişti. Darth Vader ve Totoro’nun yer aldığı animasyonlar eğlenceli olduğu kadar verdiği mesajla önem arz ediyordu.

Hepimiz için nezaket

Ankara Büyükşehir Belediyesi de bugün sosyal medya kanallarından yayınladığı bir video ile metroda uyulması gereken kuralları nazik bir şekilde hatırlatıyor. Sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda metro hatlarında uyulması gereken genel kurallar esprili ve anlaşılır bir üslupla aktarılıyor.

“Bu videoda izlediğiniz kişi ve olayların tamamen hayal ürünü olmasını biz de çok isterdik. Hepimiz için nezaket” sözleriyle paylaşılan video şehrin metro hatlarında gösterilmeye başlandı.

Videoda gösterilen nezaket kuralları arasında inenlere öncelik vermek, kendine ayrılan koltuğun dışına çıkmamak, yolculuk sırasında bir şeyler yiyip içmemek, engelli asansörünü ihtiyacı olan vatandaşların kullanımına bırakmak gibi küçük ama önemli konulara yer veriliyor.

Nezaket kurallarını içeren abartılı sahnelerin bu eğlenceli videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Görsel: Twitter