Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Daha Yeşil Bir Şehir Güzel Olmaz mıydı?

Daha Yeşil Bir Şehir Güzel Olmaz mıydı?

Viyana'daki toplu taşıma ağının bir bölümünü yöneten Wiener Linien şirketi çevre dostu araçlarını eğlenceli bir animasyonla tanıtıyor.

Toplu taşıma Viyana’da en fazla tercih edilen ulaşım seçenekleri arasında yer alıyor. Yolculukların yüzde 38’i toplu taşıma vasıtasıyla sağlanırken onu yüzde 28 ile yürüme takip ediyor. Ulaşımda araçlarını tercih edenlerin sayısı ise yüzde 27’de kalıyor. Kentteki insanların toplu taşımayı tercih etmesindeki nedenler arasında çevreye daha duyarlı olmaları yatıyor. Daha az araç trafiği daha düşük karbon salınımına denk olurken gürültü kirliliğini de azaltmış oluyor. Avusturya’nın Viyana kentindeki toplu taşıma ağının bir bölümünü yöneten şirket Wiener Linien kentte yaşayanların refahına değer verdiğini ve yeşil bir kenti desteklediğini keyifli bir animasyonla vurguluyor.

Daha çevreci bir geleceğe açılan kapı

Traktor tarafından yaratılan Wouldn’t It Be Nice? animasyon reklam filminin prodüksiyon sürecini Viyana merkezli Bounty Studio üstleniyor. Reklam için yeniden yorumlanan parça ise aynı zamanda kampanyaya adını veren The Beach Boys rock grubunun Wouldn’t It Be Nice şarkısı oluyor. Viyana’daki toplu taşımanın önemine vurgu yapan animasyon bu ulaşım sisteminin her şeyden önce daha temiz bir kent yaratmak için uygun ortam sağladığını söylüyor.

Toplu taşıma sistemini daha çevreci bir hale de getirmeyi hedefleri arasında tutan Wiener Linien, bu konuda girişimlerde de bulunuyor. Şehir içi ulaşımda kullanılan yeni elektrikli otobüs filosu bu seçenekler arasında yer alıyor. Kampanyada da bu otobüslerin tanıtımına yer veriliyor.

wiener linien

Yenilenebilir enerjiye önem verdiklerini vurgulayan Wiener Linien Genel Müdürü Günter Steinbauer, bu kaynaklar sayesinde 2020 yılının genelinde 49 bin tondan fazla karbondioksit tasarrufu sağladıklarını açıklıyor. Toplu taşıma şirketi kentte yaklaşık 180 toplu ulaşım ağından (metro,tramvay, otobüs) sorumluyken günde yaklaşık 2.6 milyon vatandaş bu ulaşım araçlarını kullanıyor.

Künye

Müşteri: Wiener Linien
Ajans: Traktor, Vienna
Animasyon ve İllüstrasyon: Bounty Studio
Yaratıcı Yönetmen: Alexander Winsauer
Metin Yazarı: Robert Wagenlechner
Müşteri İlişkileri Müdürü: Katharina Luger
Müzik: Blautöne

Görsel: Bounty Studio