Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Virgin Hyperloop Kapsüllerinde Yolculuk Deneyimi

Virgin Hyperloop Kapsüllerinde Yolculuk Deneyimi

Virgin Hyperloop, konsept videosuyla yeni kapsül tasarımını ve kapsül içindeki yolculuk deneyiminin nasıl olacağını paylaşıyor.

Vakumlu tüpler içinde hava ve sürtünme direnci olmadan hareket edebilen kapsüller sayesinde yolcu taşıyabilen Virgin Hyperloop ile toplu ulaşımda yeni bir gelecek tasarlanıyor. Önümüzdeki yılların toplu ulaşım teknolojisini şekillendirmesi beklenen projede ilk insanlı test sürüşü geçtiğimiz kasım ayında gerçekleştirilmişti. Bu test sürüşünde iki yolculu yaklaşık 500 metrelik yolu 15 saniyede gitmişti.

Geleceğin hızlı toplu ulaşımına bir bakış

İlk yolcu testinden aylar sonra bu sefer Virgin Hyperloop’un gelecek vizyonun ve ticarileşmesi beklenen toplu taşıma modelinin nasıl olacağıyla ilgili ipuçları paylaşıldı. Virgin, Hyperloop’un yolcu taşıma bölümlerini ve yolculuğun nasıl bir deneyim sunacağını yeni videosuyla birlikte gösteriyor. Konsept videoyla yolcu deneyimi vizyonu artık daha gerçekçi bir görünüm kazanıyor. Fütüristik bir Hyperloop istasyonundan kapsüllere binen yolcular yüksek hızda bir yolculuğa çıkıyor. Videoda yer alan yolcu bölmesinde kablosuz şarj desteği sunun bölümler, yolculuk ile ilgili bilgilerin paylaşıldığı LED bölümler, doğal ışığı taklit eden üst aydınlatmalar görünüyor. Her bir yolcu kapsülünün 28 yolcu taşıma kapasitesi bulunması planlıyor.

virgin hyperloop virgin hyperloop

Yine videoda görüleceği üzere kapsüller varış noktasına yaklaştıkları zaman ayrılıyor. Bu sayede her bir kapsül içinde yer alan yolcular bir noktadan diğerine hiç durmadan seyahat etmiş oluyor. Virgin Hyperloop’un CEO’su Jay Walder, yüksek hızlı ulaşım söz konusu olduğunda fiyat çoğu insan için uygun olmayabiliyor diyor. Hyperloop ile bu algıyı değiştirmeyi ve şehirler arası yolculuğu dakikalar içinde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildiriyor. İlk insanlı teste kapsül 172 km/s hıza ulaşırken konsept videoda kapsül 1000 km/s hıza kadar çıkıyor. Zaten şirketin de 1200 km/s (745 mph) hıza ulaşma hedefi bulunuyor.

virgin hyperloop

Şirketin öngördüğü yolcu deneyimini detaylandıran video her ne kadar heyecan verici olsa da gerçekleşip gerçekleşmeyeceği yönünde şüpheler de bulunuyor. Vakumlu tüplerin şehirler arasında ulaşıma uygun bir şekilde yer altında ve yer üstünde yerleştirilmesi en büyük problemler arasında gösteriliyor.

Görsel: Virgin Hyperloop