Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Beyaz Yakalılar Otobüse Bineni Kıskanır

Beyaz Yakalılar Otobüse Bineni Kıskanır

Sıradan bir yolcunun etkileyici hayatına her beyaz yaka sahip olmak isteyeceği bir reklam filmi.

Her büyükşehirde toplu taşıma kullanımını teşvik edici hamleler yapılır. İnsanları tek başına kullandığı otomobillerinden ayırıp otobüs, metro gibi araçlara yönelendirilme kampanyaları düzenlenir. Bu atılımların ülke ve şehir bazında ne kadar etkili olduğunu sokağa çıkarak gözlemleyebiliriz.

Danimarkalı otobüs şirketi Midttrafik, özellikle genç bireyleri otobüs kullanmaya yönlendiren Epic Bus isimli bir kampanya yürütüyor. Absürd parodilerin uç noktalarına sığınan reklam filmi komik olma çabasından çıkıp saçma çizgisine kaydıkça toplayabileceği ilgi de artıyor. Komik olma kaygısı kimi zaman istenilen mesajın önüne geçebiliyor. 

Epic Bus serisinin bu hafta yayınlanan ikinci filmi, bir yolcu ile beyaz yakanın arasındaki farkı ve yolcunun hayatta elde ettiği başarıları anlatıyor. Genç kızların sevgilisi olmak, Paraguaylı bir kız arkadaş, New York stili saç kesimi ve niceleri beyaz yakanın öykündüğü hayatı simgeliyor.

Serinin ilk filmi de düşündürmeden güldürüyor. Eğlenceli atmosferinde “havalı” olmak herkesin elde edemeyeceği bir ünvan.

Künye

Marka: Midttrafik
İş: “Epic Bus: The Sequel”
Ajans: M2Film
Yaratıcı Ekip: Falkenberg&Falkenberg, Jan P., Ronni Madsen
Yapım Şirketi: M2Film
Yönetmen: Peter Harton
Yapımcı: Jan P. ve Ronni Madsen

Görsel; Youtube