Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gizemli Ekosistemler

Gizemli Ekosistemler

Robert Steven Connett, deniz canlıları ve mikroorganizmalar başta olmak üzere gerçek doğadan aldığı ilhamla hayali ekosistemler yaratıyor.

Deniz yaşamı ve mikroskobik canlıların dünyası sanatçıların sıkça ilham aldığı alanlardan. Vladimir Stankovic’in efsanevi yaratıklardan ve deniz canlılarından hibrit karakterler yarattığı Creatures of the Deep serisi ve Catriona Secker’ın biyoloji kitaplarından esinlenerek yarattığı tuhaf varlıklar bunun en güzel örnekleri. Robert Steven Connett da aynı alanlardan ilham alarak canlı renklerde ve oldukça detaylı tablolar yapıyor.

Fantastik deniz canlıları

Los Angeles merkezli sanatçı, resimlerinde gizemli ve saykodelik ekosistemler yaratıyor. Üstelik bu hayali sistemleri titiz ayrıntılarla inşa ediyor; farklı floralar ve faunalar tasarlıyor. Kompozisyonlardaki canlıların pek çoğu deniz canlılarına has özellikleri taşıyor.

Gerçek dünyada azalan biyolojik çeşitlilikle ters orantılı olarak Robert Steven Connett’ın resimlerinde, denizanası ve deniz yosunundan mikroorganizmalara kadar sayısız tür mevcut. Hatta yukarıdaki paylaşımında Koronavirüs’ün doğuşunu tasvir ettiğini belirtmiş. Ernst Haeckel‘in çizimlerini çağrıştırıyorlar, ancak Alman biyoloğun renk paletine ve bilimsel çizim tarzına göre oldukça farklılar.

Connett çalışmalarında, doğanın muazzam güzelliğe ve doğaya dair merakına odaklandığını belirtmiş. Resimlerinde ölüme ve dünyada meydana gelen çirkin şeylere yer vermek istemediğini belirten sanatçı, gerçek dünyada bunların fazlasıyla var olduğunu düşünüyor ve kendi hayal gücüne ağırlık veriyor. Solmuş bir gezegenin gölgesinde, gür ve yeşeren dünyalar yaratıyor. Çalışmalarının iklim krizi nedeniyle yaşanan depresyona ve ümitsizliğe iyi gelmesini umuyor. Öte yandan dünyamızın istikrarlı olduğu bir zamanın hatırasını yaşatmak sanatçıya göre yeterli değil. Hepimiz krizin nedenlerini azaltmak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız.

Connett’ın internet mağazasından resimlerine, baskılarına ve diğer ürünlerine göz atabilir, Instagram’ından kendisini takip edebilirsiniz.

Robert Steven Connett Robert Steven Connett Robert Steven Connett Robert Steven Connett

Görsel: Instagram