Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Camdan Okyanus Manzaraları Çıkaran Heykeller

Camdan Okyanus Manzaraları Çıkaran Heykeller

Deniz tutkunu sanatçı Ben Young, okyanusları camdan minik dünyalara sığdırdı.

Yarattığı eserlerde, doğup büyüdüğü ülke Yeni Zelanda’nın doğal güzelliklerinden ilham alan heykeltıraş Ben Young, çağrışım yapan, etkileyici cam heykeller yaratıyor. Aynı zamanda bir sörfçü ve bot yapımcısı olan Young, okyanustaki dalgalar arasında ve kayalık kıyılarda fazlaca vakit geçiriyor.

Young’ın deniz temalı heykellerin yer aldığı koleksiyonundaki her bir parça elle çizilmiş, kesilmiş ve bakarken kendinizi denizde bir yolculuğa çıkmış gibi hayal ederken yakalayacağınız heykellere dönüşmüş. Heykeller, ince kesim renkli cam levhaların katmanlar halinde birbiri ardında eklenmesinden oluşuyor.

Heykellerin hazırlanmasındaki zorluk ise planlama ve geliştirme aşamasında ortaya çıkıyor. Young, modeller inşa ediyor, şablonlar yaratıyor, özel ayarlamalar yapıyor ve cam levhalar üzerindeki çizimleri bir cam kesmek için kullanılan bir el aletiyle kesip çıkardıktan sonra beton blokların üstüne ekliyor. Sanatçı, 2B şekilleri 3B şekillere çevirmek ve cam katmanlarla belirli şekilleri yaratmak için epey zaman harcıyor.

Sanatçının çalışmalarında bronzdan yapılma; deniz feneri, ev, palmiye ağacı ve insan figürleri dikkat çekiyor.

Görsel: Ben Young