Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Renkli Karakterleriyle İllüstratör Kristyna Baczynski ve Dünyası

Renkli Karakterleriyle İllüstratör Kristyna Baczynski ve Dünyası

İllüstratör ve çizgi roman sanatçısı Kristyna Baczynski, bir oyundan çıkmışcasına neşeli ve şirin karakterleriyle eğlence saçıyor.

Ukrayna doğumlu Leeds merkezli illüstratör, çizgi roman sanatçısı ve tasarımcı Kristyna Baczynski, hem çizgi roman, kartpostal ve dergi gibi basılı mecralarda için hem de açık alandaki büyük ölçekli işler için illüstrasyonlar yapıyor.

WE ARE GOODNESS stüdyosunun bir parçası olan Baczynski’nin çizimlerindeki çocuksu ve eğlenceli tavırlar işlerindeki ilk dikkat çeken unsur oluyor. Bir çocuğun hiperaktif munzurluğu içinde yaptığı yaramazlıkların sevimli yönünü dışa vuran çizgileriyle yetişkinlerin dünyasından oldukça uzak eserler üretiyor. Bir çocuğun gözünden bakınca yetişkinliğin takım elbise, kurumsal, toplantı ve hanım/bey kavramlarının hegemonyası altında geçtiğini düşününce, sanatçının çizgisi de tüm bu dünyaya adeta karşı gelerek dünyada varolan neşeyi dışarı vuruyor.

Kristyna Baczynski’nin çalıştığı markalar arasında ise Chipotle, CAA, Royal Shakespeare Company, Thought Bubble Sequential Arts Festival, Gosh! Comics ve Blank Slate Books yer alıyor. Kimi zaman çocuksu tavrın karanlık detaylarını ve kötü görünümlü karakterlerini kimi zaman da şirin ve mutlu canlıları tasvir etse de iki eksenin de içinde yatan içtenliği ve yalınlığı da eserlerinde görmek mümkün.

Görsel: Kristyna Baczynski