Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Sahilin Güzelliğini Vurgulayan Heykeller

Sahilin Güzelliğini Vurgulayan Heykeller

Louise Durham, kullanılmış ahşap parçalara vitray sanatını uygulayarak totem benzeri heykeller üretiyor.

Sahiller yaratıcılığımızı tetiklediği kadar eşsiz eserlerin de tamamlayıcısı olan büyülü yerler. Sahilleri atölye ve sanat galerisi olarak gören sanatçıların deniz kabuklarıyla, çakıl taşlarıyla, kumla ve hatta dalgalarla ne kadar muhteşem işler yaptığına şahit olduk şimdiye kadar. İngiltere’nin West Sussex kentinde bir sahil kasabası olan Shoreham-by-Sea’de yaşayan sanatçı Louise Durham da denizin büyüsüne kapılan ve bu büyüyle üretim yapan sanatçılardan.

Renkli camların büyüsü

Louise Durham heykellerinde, kıyı koruma yapılarından geri kazanılmış kereste parçalarını kullanıyor. Bu totem benzeri ahşap heykellerin içine, canlı renklerde vitray pencereler açıyor. Denizin ve gökyüzünün ışığıyla aydınlandığında gözünüzü alamadığınız değişken görüntüler yaratıyorlar. Özellikle kum zemine yaydıkları değişken gölgeler ve renkler, manzaranın büyüsünü pekiştiriyor. “Her şey ışıkla ilgili” diyor sanatçı ve ekliyor: “Bu, camın büyüsü ve tüm canlıların büyüsü.”

Durham, cam parçalarını birbirine bağlamak için malzemeyi bir kalıpta eritiyor. Böylece heykellerin üzerinde gördüğümüz ikiye bölünmüş daireleri ve asimetrik şeritleri elde ediyor. Bu yarı saydam öğeleri gradyanlar ve gökkuşağı benzeri sütunlar halinde düzenliyor. İleri dönüşümle yeniden kullanıma soktuğu ahşabın pürüzlü kenarlarını ve budaklarını görünür halde bırakıyor. Sanatçı, kesme masasında camın tüm renklerini bulundurmanın bile kendisini çok iyi hissettirdiğini söylüyor. Heykellerinin bu derece beğenilmesini de bu renkli yapılarına bağlıyor. Sanatçıya göre renk insanı iyi hissettiriyor. İşlerini kesinlikle zihinsel olarak değil tamamen kalbiyle ürettiğini vurguluyor.

Louise Durham’ın işlerini internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

Louise Durham Louise Durham Louise Durham

Görsel: Instagram


Bigumigu Yazarı
| GENEL