Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Derin Sularda Yaşayan Efsanevi Yaratıklar

Derin Sularda Yaşayan Efsanevi Yaratıklar

Vladimir Stankovic, yeni illüstrasyon serisi Creatures of the Deep’te efsanevi yaratıklardan ve deniz canlılarından hibrit karakterler yaratıyor.

Avustralyalı grafik tasarımcı ve illüstratör Vladimir Stankovic’in çalışmalarını geçtiğimiz yaz hep birlikte keşfetmiş, deniz yaşamına dair masalsı illüstrasyonlarına hayranlıkla yer vermiştik. Stankovic, bu ay paylaştığı Creatures of the Deep adlı yeni serisiyle hayal gücünün etkisini biraz daha artırıyor ve denizin biraz daha derinlerine dalıyor.

Suyun sihriyle beslenen illüstrasyonlar

Vladimir Stankovic, son birkaç projesinde yarı bilimsel yarı masalsı bir estetikle farklı su canlıları yaratıyor. Hatta son çalışması Creatures of the Deep’te de Amerikalı antropolojist, filozof ve doğa bilimleri yazarı Loren Eiseley’in şu sözüne yer vermiş: “Bu gezegende sihir varsa, o sihir suda bulunur.”

Bu yeni serisinde Stankovic karakterleri gerçeklikten bir parça daha uzak ve fantastik dozu biraz daha yüksek şekilde tasvir etmiş. Genellikle efsanevi yaratıklardan ve deniz canlılarının karışımından oluşan hibrit canlılar türetmiş. Örneğin deniz atı tek boynuzlu ve ejderha derili bir canlıya dönüşmüş. Uzay başlığı giymiş gibi duran bir ahtapot, insansı özelliklere sahip yarı uzaylı gibi bir balık görmek mümkün bu seride.

Kağıt üzerine suluboya ve renkli kalemle çalışan Stankovic daha sonra çizimleri tarayarak ve Photoshop’ta işleyerek son halini vermiş.

Vladimir Stankovic’i Behance profilinden takip edebilir, çalışmalarının baskı versiyonlarının yer aldığı Etsy mağazasını inceleyebilirsiniz.

Derin Sularda Yaşayan Efsanevi Yaratıklar

Görsel: Behance