Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Chicago Sanat Enstitüsü, Görsel Kütüphanesini Ücretsiz Açtı

Chicago Sanat Enstitüsü, Görsel Kütüphanesini Ücretsiz Açtı

Müze, içerisinde bulunan eserlerin yüksek çözünürlüklü görüntüsünü yeniden üretti ve büyük bir çoğunluğunu yayınladı.

Şikago, ABD’nin sanat ve kültürü bol şehirlerinden. Şehir içerisindeki ikonik heykellerin dışında ayrıca ABD’nin en eski ve büyük müzelerinden birine sahipler; Chicago Sanat Enstitüsü‘ne. Bu tarihi kuruma gerçek hayatta bir ziyaret gerçekleştirmek birçok sanatseverin listesinde yer alsa da, yeni site tasarımı, koleksiyonunu bir tıklamayla deneyimlemeyi sağlıyor.

Müze, içerisinde bulunan eserlerin yüksek çözünürlüklü görüntüsünü yeniden üretti ve büyük bir çoğunluğunu yayınladı. Bu da şu demek oluyor; Creative Commons Zero (CC0) lisansı altında, öğrenciler, eğitimciler ve hatta günlük olarak sanatseverler bu dijitalleştirilmiş sanatı ücretsiz olarak indirebilecekler.

Binlerce Resim Elinizin Altında

Ek olarak Chicago Sanat Enstitüsü, dijital reprodüksiyonlarının kalitesini de artırdı. Bu da eserlerin daha detaylı bir şekilde incelenebilmesini sağlıyor. Böylece insanların, cihazlarının ekranlarında Van Gogh’un Yatak Odası’ndaki boya vuruşlarını, Charles White’ın Hasat Konuşması’ndaki kömür detaylarını veya Georgia O’Keeffe’s’in Mavi ve Yeşil Müziğinin gizemli zenginliğini detaylı bir şekilde gözlemleyip takdir etmelerini amaçlıyorlar.

Site şimdiden dünyaca ünlü eserleri görmek isteyenlerle dolup taşmış bile. Fakat müzenin bir diğer amacı da ünlü eserlerin dışında kalan diğer parçaların da bu sayede görünür olması. Müzenin Dijital Deneyim İcra Yöneticisi Michael Neault, tavsiye motoru gibi özellikler sayesinde radar altında olabilecek daha az bilinen sanat eserlerini öne çıkarabileceklerini umuyorlar.

Eserler hakkında daha fazla bilgiyi internet sitesinden alabilirsiniz.

Görsel: Chicago Sanat Enstitüsü