Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Smithsonian 4 Milyondan Fazla Görüntüyü Ücretsiz Olarak Erişime Açtı

Smithsonian 4 Milyondan Fazla Görüntüyü Ücretsiz Olarak Erişime Açtı

Smithsonian Enstitüsü; bünyesindeki 21 müzeden, 9 araştırma merkezinden ve kütüphaneden 4 milyonu aşkın görüntüyü ücretsiz olarak erişime ve kullanıma açtı.

Çok sayıda müze ve araştırma kümesinden oluşan Smithsonian Enstitüsü, 2 yıl önce 3B taranmış nesneler dahil 2,8 milyon tarihi görseli internete açmıştı. Bu koleksiyon; enstitü bünyesindeki 21 müzeden, dokuz araştırma merkezinden ve kütüphaneden görüntü ve verileri ücretsiz olarak kullanma sunuyordu. Koleksiyon artık 4 milyonu aşkın parçayla ABD’nin ulusal kaynaklarına dayalı görüntüleri tüm dünyanın erişimine sunuyor.


Frida Kahlo’nun Magda Pach tarafından yapılan portresi.

Sanat eserleri, tarihi eserler, 3B fosil modelleri, bilimsel çizimler ve daha niceleri

Önceden olduğu gibi koleksiyonun genişletilmiş hali de, hem 2B hem de 3B dijital öğeler içeriyor. Smithsonian Open Access bankasındaki her şey, kamu malı lisansı olarak da bilinen Creative Commons Zero (CC0) kapsamında sunulmuş. İster oyun tasarımcısı, ister vahşi yaşam tutkunu, isterseniz de geçmişten ilham arayan bir sanatçı olun; bu koleksiyonda size göre bir şeyler bulabilirsiniz. Arşive buradan erişebilirsiniz.

CC0 lisansı; kullanıcıların hem kişisel ve ticari kullanım için görüntüleri ücretsiz olarak indirebilleceği, amacına uygun olarak düzenleyebileceği ve dağıtabileceği anlamına geliyor. Görüntüleri kullanacak kişilerin, siteye herhangi bir referans ya da link vermek gibi sorumluluğu da bulunmuyor.

İnternette ücretsiz ve yüksek çözünürlüklü olarak erişime açılan diğer koleksiyonlara buradan göz atabilirsiniz.

Honorable Mr. Cat, 1919 Sanatçı: Helen Hyde

 

Muhammed Ali tarafından giyilmiş bir boks başlığı. 

Amelia Earhart tarafından uçurulmuş Lockheed Vega 5B.

Evibacus Princeps

ücretsiz görüntü

Katedral pencere örtüsü

Mammuthus primigenius’un (Blumbach) 3 boyutlu modeli

Görsel: Smithsonian Enstitüsü


Bigumigu Yazarı
| GENEL