Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Japon Edebiyatı Enstitüsü’nden Görüntülü Görüşmeler İçin Arka Planlar

Japon Edebiyatı Enstitüsü’nden Görüntülü Görüşmeler İçin Arka Planlar

Japon Edebiyatı Enstitüsü, farklı dönemlerden ve farklı temalardan geleneksel Japon eserlerini dijital iletişimde arka plan olarak kullanılmak üzere ücretsiz olarak internete açtı.

Pandeminin ilk günlerinden bu yana en sık tercih edilen iletişim biçimi görüntülü konuşma oldu. Hem özel yaşamda hem de iş yaşamında ilişkilerimizi ekran başından yürüttük, sevdiklerimizde ekran başında özlem gidermeye çalıştık. Görüntülü konuşmanın en önemli unsurlarından olan arka plan konusu ise daha özenli bir şekilde ele almak zorunda olduğumuz bir şeye dönüştü. Studio Ghibli dahi görüntülü konuşmalar için arka planlar sunarak çözüme katkıda bulundu. National Institute of Japanese Literature (Ulusal Japon Edebiyatı Enstitüsü) de arka planlarımızı güzelleştirmek adına bir jest yaptı ve ikonik Japon eserlerini ücretsiz olarak kullanıma sundu.

Japon Edebiyatı Enstitüsü

Farklı dönemlerden farklı temalara ait eserler ücretsiz olarak indirilebiliyor

Ulusal Japon Edebiyatı Enstitüsü, Japonya’nın önde gelen tarihi belge arşivini yönetiyor. Bu belgelerin korunması ve analiz edilmesi de görevi de enstitüye ait. Bu tarihi belgeler arasında, altın işlemeli parşömenlerden, 600 yıl önce derlenip ciltlenen özenle seçilmiş çizimlere uzanan farklı eserler yer alıyor. Ve şimdi bu enstitünün sayesinde, insanlar video görüşmelerinde dijital arka plan olarak geleneksel Japon sanatı eserlerini indirip kullanabilecek.

Enstitü şu an için toplam on parça eseri ücretsiz kullanıma açmış. Bu 10 parçalık koleksiyon; Heian Dönemi’nden (794 ~ 1185) Meiji Dönemi’ne (1868) uzanan farklı temalardan eserleri içeriyor. Bir kısmı yerli korku efsanelerine dayanan ve doğaüstü ruhların yer aldığı Night Parade of One Hundred Demons’dan (Yüz Şeytanın Gece Geçidi) seçilmiş. Yine The Tale of Genji’den (Genji’nin Hikâyesi) seçilmiş görüntüler de mevcut. 11. yüzyılın başlarında Murasaki Şikibu tarafından yazılmış bu eser, Japon edebiyatının başyapıtlarından biri. Aynı zamanda dünyanın ilk romanı kabul ediliyor. Diğer sahneler, Edo Dönemi ile Meiji Dönemi arasındaki geçiş dönemine özgü kültürel unsurları içeriyor. Eserler sadece kişisel kullanım için sunulmuş.

Japon Edebiyatı Enstitüsü

Görsel: Ulusal Japon Edebiyatı Enstitüsü