Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Barilla’dan Enerji Tasarruflu Pasif Pişirme Cihazı

Barilla’dan Enerji Tasarruflu Pasif Pişirme Cihazı

Sürdürülebilir alternatif pişirme yöntemini yaygınlaştırmak isteyen Barilla, biyolojik olarak yüzde 100 parçalanabilen ve enerji tasarrufu sağlayan akıllı bir Pasif Pişirme cihazı üretti.

İtalyan makarna üreticisi Barilla, daha sürdürülebilir pişirme yöntemlerini teşvik etmeyi amaçlayan Publicis Italy/LePub imzalı Pasif Pişirme adlı küresel kampanyasını duyurdu. Pasif pişirmenin geleneksel yönteme kıyasla karbon salınımını yüzde 80’e kadar azaltan alternatif bir pişirme yöntemi olduğunu belirten marka, pasif pişirmeyi yaygınlaştırmak amacıyla aktif pişirme süresini kısaltan ve enerji tasarrufu sağlayan akıllı bir cihaz geliştirdi.

Biyolojik olarak yüzde 100 parçalanabilen filamentlerden (termoplastik maddeler) oluşan Barilla Pasif Pişirici, bir sıcaklık sensörüne ve bir Arduino kartına sahip. Cihaz AAA piller tarafından çalıştırılabiliyor. 3 boyutlu baskı tekniği kullanılarak elde edilen cihazın bir de Apple ve Android uyumlu uygulaması bulunuyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Barilla (@barilla)’in paylaştığı bir gönderi


Pasif Pişirici’yi kullanabilmek için önce cihazın tencere kapağına takılması ve kullanıcının akıllı telefonuyla eşleştirilmesi gerekiyor. Su kaynadığında buhar mini cihazın içindeki çipe ulaşıyor ve kullanıcıya akıllı telefonu aracılığıyla suyun kaynamakta olduğu uyarısını gönderiyor. İki dakika sonra kullanıcıya ocağı kapatması için ikinci bir uyarı gönderiyor.

19. yüzyılın ortalarından beri var olan Pasif Pişirme yöntemini modern zamanlara geri döndürmeyi amaçlayan Barilla, bu bağlamda Pasif Pişirici projesini herkese açmaya karar verdi. Şirket, Pasif Pişirici’yi kişiselleştirmek isteyen kullanıcılar için kendi tasarımlarını hayata geçirebilmeleri amacıyla cihazın açık kaynak dosyasını yayınladı.

Dünyanın en büyük makarna üreticilerinden Barilla’ya göre dünya çapında yaklaşık 16 milyon ton makarna üretiliyor ve her gün yaklaşık 400 milyon porsiyon makarna servis ediliyor. Marka, Pasif Pişirme yönteminin geniş kitleler tarafından benimsenmesinin gezegen üzerinde gerçek bir etki yaratabileceğini belirtiyor. Reklam filminde de, “Gezegen için iki dakikada iyi bir şey yapmak mümkün!” mesajını veriyor.

Barilla Pasif Pişirici’nin İçeriği

 

Görseller: Barilla, Youtube