Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bilgisayar ve Cep Telefonu Uyumlu Taşınabilir Blackberry Klavyesi

Bilgisayar ve Cep Telefonu Uyumlu Taşınabilir Blackberry Klavyesi

İsveç merkezli açık kaynak topluluğu Solder Party, Blackberry'nin ikonik BB Q20 klavyesini herhangi bir cep telefonu veya bilgisayara bağlanarak kullanılabilecek şekilde yeniden tasarladı.

Cep telefonu piyasasının dinamiklerini değiştiren yükselişi ve düşüşüyle yakın zamanda beyaz perdeye taşınan Blackberry efsanesi, yalnızca bir dönemin anılarında değil, parça parça da olsa günümüzde yaşamaya devam ediyor. Blackberry’i diğer cep telefonu markalarından ayırarak farklı kılan ikonik klavye tasarımı, daha önce bir Android cep telefonuna adapte edilmişti. Bu kez İsveç merkezli bir açık kaynak grubu olan Solder Party, markanın alamet-i farikasını herhangi bir cep telefonu veya bilgisayara bağlanarak kullanılabilecek şekilde yeniden tasarladı.

Taşınabilir kompakt BB Q20 klavyesinin, ikincil bir QWERTY klavye olarak hizmet vermek üzere tasarlandığı belirtiliyor. Windows, Mac, Linux işletim sistemleri ile Android ve IOS destekli akıllı telefonlarla uyumlu olan klavye, şeffaf plastik bir kasaya ve arka aydınlatmasına sahip. BlackBerry Q20 model cep telefonuna ait klavyeler üzerinde denemeler yapan tasarım ekibi, tuş hareketlerini Raspberry Pi RP2040 adlı geliştirme kartı üzerinde eşleştirerek bu mini klavyeye aktardı.

Tek işlevi yazı yazmak olmayan klavye, sağ ve sol tıklama yapabilen dokunmatik yüzeyiyle aynı zamanda bir bilgisayar faresi gibi davranıyor. Herhangi bir bilgisayar klavyesinde yer alan alfanümerik tuş takımına sahip olmayan taşınabilir Blackberry klavyesine fonksiyonellik sağlaması amacıyla aşağıdaki gibi bazı kısa yollar eklenmiş. Örneğin ALT tuşunu basılı tutarken tuşların üzerinde yer alan pedin üstünde parmağınızı kaydırarak imleç tuşunun işlevini görebilirsiniz.

30 dolara satışa sunulan taşınabilir BB Q20 klavyesinin proje detaylarına bu bağlantıdan göz atabilirsiniz.

Görseller: Soldier Party, Twitter