Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Video Oyunun Aslı Gerçek Hayatta

Bu Video Oyunun Aslı Gerçek Hayatta

Persil, Tag: The Game kampanyası kapsamında yarattığı düzmece bir video oyunu fragmanıyla çocukları dışarıda oynamaya davet ediyor.

Persil (Türkiye’de OMO), çocukların ekran başında oturup video oyunlar oynaması yerine açık havada oynamalarını teşvik etmek, bu heyeacanı ve hissi aktarmak amacıyıla yine video oyunların gücünü kullanıyor. Dirt is Good (Kirlenmek Güzeldir) söylemiyle başarılı kampanyalara imza atan markanın son kampanyasının temel noktası İngiltere’de bir çocuğun üzerini başını kirleterek dışarda eğlendiği sürenin üzerinden ortalama üç ay geçmiş olmasına dayanıyor.

Ebeveynlerin yarıdan fazlası dışarıda oyun oynamak için harcanan zaman azaldıkça çocuklarının doğayla bağlantısının kesildiğini düşünürken ortalama olarak her beş ebeveynden biri de bu bağlantı kopukluğunun çevreyi korumayı anlatmak konusunda eksiklik de yaşattığını hissediyor. Bu veriler ışığından yola çıkan Persil, grafikleriyle büyüleyen video oyun tanıtımını içeren videosuyla oyunseverleri kandıran bir lansmana imza atıyor.

Video oyun yayıncılarına ters köşe

LOLA MullenLowe tarafından hazırlanan kampanya, Tag isimli bir video oyun için hazırlanıyor. Ancak çok oyunculu bir hayatta kalma aksiyon oyunu gibi bir görüntü çizen Tag beklenenin aksine gerçek bir video oyun değil. Gerçek bir oyun fragmanından farksız bir yapıya ve tasarıma sahip reklam filmi yüksek grafik çözünürlükleri ve detaylarıyla oldukça ilgi çekici ve bir yandan da gerçekçi duruyor. Fragmanı tamamlayan ve oyunun konseptine uyan müzik ise Woodkid’in “Run Boy Run” parçası.

Video oyun dünyasına ters köşe yapan bu reklam filmi toplamda 10,2 milyondan fazla takipçiye sahip aralarında Twitch yayıncılarının da olduğu 6 influencer’a gönderiliyor.

Tag: The Game’in yaratıcıları DIG Studios Instagram hesabı üzerinden #TAGTHEGAME etiketi ve çeşitli kısa videolar ile çıkacak oyun hakkında merakı yükseltecek paylaşımlar yapıyor. Aralarında Ethan The Gamer gibi ünlü YouTuber’ların da bulunduğu video oyun yayıncıları kısa tanıtımı izleyip oyunun aslında gerçek dünyada oynanabilen bir oyun olduğunun farkında varıyor. Ethan The Gamer’ın fragmanı izlediği videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Tag: The Game’in yaratımı için Unreal Engine 5 kullanılıyor

Video oyun tanıtımı görünümlü reklam filmi aslında gerçek hayatta oynadığımız elim sende oyununu (yani tag) içeriyor ve sadece gerçek hayatta bu oyunu oynayabileceğimizin mesajını veriyor Persil.

Sahte oyun fragmanının gerçekçi gözükmesi bu noktada en önemli unsur. Lansmanın son anına kadar Tag: The Game’in gerçek bir video oyun olacağını hissettirmek için karakterler ve çevre üzerinde ince çalışmalar yapılıyor. Bu aşamada geçtiğimiz haftalarda lansmanı yapılan Unreal Engine 5 oyun motoru kullanılıyor. Üstü başı kirletmek dolu dolu bir hayatın göstergesidir diyen Persil, kampanyasını sosyal medya kanalarının haricinde televizyon ve açık hava kampanyalarıyla da destekliyor.

Künye

Müşteri: Unilever / Persil
Ajans: LOLA MullenLowe (Madrid)
ECD: Tomas Ostiglia
Yaratıcı Yönetmen: Kevin Cabuli, Jorge Zacher
Associate Creative Directors: Manuel Castillo, Enrique Torguet
Metin Yazarı: Josefina Mateo, 
Art Director: Ezequiel Scarpini
Tasarım: Yan Graller, Alan Chung
Dijital Yaratıcı Yönetmen: María García Campos
Sosyal Medya Stratejisti: Ana Teijeiro
Yönetici: Tom Elliston
Prodüksiyon Müdürü: Felipe Calviño
Yapımcı: Jorge Saade
PR: Saskia van Liempt
PR Ajansı: Golin
Medya Ajansı: Mindshare
Prodüksiyon Şirketi: Happy Finish

Görsel: YouTube