Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Unilever’in Yeni Kampanyasında Tarihi ‘Üstünü Kirletenler’ Yazıyor

Unilever’in Yeni Kampanyasında Tarihi ‘Üstünü Kirletenler’ Yazıyor

Unilever’in hem globalde hem de yerel markalarında senelerdir kullandığı “Kirlenmek Güzeldir” mottosu, bu kez ikonik spor anlarını ilham verici biçimde tersine çeviriyor.

Unilever’in ikonik global mottosu “Dirt Is Good” – “Kirlenmek Güzeldir” mottosu bu yıl 20. yılını kutlarken, marka yeni kampanyasında kirlenmenin güzelliğini bambaşka bir yönden ele alıyor ve efsaneleşmiş spor fotoğraflarını yeniden yorumluyor. LOLA Mullen Lowe imzası taşıyan kampanya kriket, futbol ve tenis dallarında çekilmiş unutulmaz anları ‘Tarihi Kirlenenler Yazar’ mesajıyla yeniden düşünmemizin önünü açıyor.

Unilever Bu Kez Üstünü Kirletmeden İz Bırakılmaz Diyor

 

Bundan tam 20 yıl önce Unilever’in deterjan markası Persil’in mottosu olarak hayatımıza giren “Dirt Is Good” yani bizlerin de Türkiye’deki OMO markasından tanıdığımız “Kirlenmek Güzeldir” mottosu, zaman içinde Unilever için global çapta bir markaya ve iletişim kanalına dönüştü. İşte Unilever bu önemli mottonun ana fikrini bu kez de “Guess Who Won” – “Tahmin Edin Kim Kazandı?” ismini verdiği kampanyasında kullanıyor.

Kampanya görsellerinde, ilk Grand Slam’ini kazanarak tarihin en büyük kadın tenisçisini yenmiş olan yükselen bir yıldızın müsabakası, Avrupa ve Amerika’nın iki güçlü takımının ilk kez karşı karşıya geldiği 1996 Kıtalararası Kupa finali ve son 80 yılda gerçekleşen ilk skor (5-0) olan 2007 Ashes Kriket Turnuvasının son günü gibi çeşitli anlar yer alıyor. Fakat gördüğümüz bu görsellerde, kazanan oyuncunun giysileri son derece kirli görünecek şekilde editleniyor ve bu sayede Unilever’in vermek istediği ‘Tarihi kirlenenler yazar’ mesajının altı bir kez daha çiziliyor.

Kampanya Dış Mekanlarda Gençlere İlham Veriyor

Giysilerine bakarak hangi sporcunun kazandığını bir anlığına yeniden düşünmemizi sağlayan kampanyanın bir parçası olarak, Birleşik Krallık’ta (Persil), Brezilya’da (OMO) ve Hindistan’da (Surf Excel) okulların, rekreasyon parklarının ve gençlik spor kulüplerinin yakınında açık hava reklamları olarak gösteriliyor. Bu reklamlar özellikle gençlerin dikkatini çekmek ve potansiyel spor yıldızlarına ilham vermek acını güdüyor. Dirt Is Good markasının pazarlama başkan yardımcısı Tati Lindenberg ise,

 “Çamurlu futbol formalarından kil lekeli tenis kıyafetlerine kadar her an, büyüklüğün peşinde kirli olmanın gücünü hatırlatıyor. Spor, insan potansiyelini ve kişisel gelişimini destekleme yolunda çok etkili bir alan olduğundan, bu ikonik spor anlarını vurgulamak istedik”

sözleriyle sosyal yönü son derece güçlü bu kampanyanın amacını incelikle özetliyor.

 

Görsel: Lola MullenLowe Instagram, Facebook