Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bırakın Saçlarınız Gri Kalsın!

Bırakın Saçlarınız Gri Kalsın!

Yeni kampanyasıyla Dove, gri saçları nedeniyle yaş ve dış görünüm kaynaklı ayrımcılığa maruz kalan kadınlara sesleniyor.

Kanadalı ödüllü haber spikeri Lisa LaFlamme, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı açıklama ile ülkenin en büyük medya kuruluşlarından biri olan CTV National News’ten kovulduğunu açıkladı. 5 günde 4 milyondan fazla izlenen videoda 58 yaşındaki sunucu, işinin sona erdirilmesinde saçlarını boyamayı bırakmasının etkisi olduğunu dile getirdi.

Pandemi sırasında saçlarını boyamayı bırakan LaFlamme, bu kararıyla ilgili kanalın üst düzey yöneticilerinden eleştiri alıp baskı gördüğünü iddia etti. Kanaldan yapılan açıklamada iş sözleşmesinin sona erdirilmesinin nedeni değişen izleyici kitlesi olarak açıklansa da, LaFlamme’nin açıklamaları tüm dünyada ses getirdi.

Bu olayın hemen ardından Unilever’in sahibi olduğu kişisel bakım ve güzellik markası Dove, yaşa dayalı ayrımcılıkla mücadele etmek ve farkındalık yaratmak amacıyla duyurduğu yeni kampanyasında kadınları gri saçlarını benimsemeye teşvik ediyor.

Geçen yıl “Ters selfie” adlı filmiyle sosyal medyanın genç kızların özgüvenleri üzerindeki zararlı etkilerine dikkat çeken marka, “griye döndüğünü” açıkladı. İşyerlerindeki yaş ve görünüm kaynaklı ayrımcılığa maruz kalan gri saçlı kadınlara destek vermek amacıyla orijinal logosunu sosyal kanallarında gri versiyonuyla değiştirdi. #KeepTheGrey hashtagi ile Instagram kullanıcılarını profil resimlerini gri tonlarına çevirmeye teşvik eden Dove, kampanya kapsamında, feminist yazar Felice Schwartz tarafından kurulan ve işyerlerini kadınlar için daha kapsayıcı hale getirmeye çalışan bir kuruluş olan Catalyst’e 100 bin dolar bağışta bulundu.

Görseller: Dove, Twitter, NextTribe, Instagram